Z ohně na talíř – kurz vaření s Markem Pavalou

Maso výhradně z českých chovů nabízí BILLA pod privátní značkou Vocílka již od roku 2011

 IMG 7718

S Markem v "kuchyni"

 

•    Maso se 100% českým původem nabídla BILLA pod svojí privátní značkou Vocílka jako první z maloobchodních řetězců.
•    Ročně společnost prodá téměř 13 000 tun masa z ryze českých chovů
•    Vysoká kvalita a čerstvost masa je zajišťována několikastupňovým systémem kontroly ze strany společnosti

 

BILLA byla prvním maloobchodním řetězcem, který na pultech svých prodejen začal nabízet maso z ryze českých chovů. Masa té nejvyšší kvality, které prochází několikastupňovým systémem kontroly, společnost ročně prodá 12 800 tun a poptávka po něm neustále roste.  

Pod značkou Vocílka zákazníci naleznou přes 300 produktů z hovězího, vepřového i drůbežího masa ze špičkových českých chovů. Ročně se v BILLE prodá 12 800 tun masa Vocílka a jeho obliba roste meziročně v průměru o 7 %.

 IMG 7699

Z ohně na talíř – kurz vaření s Markem Pavalou

Menu:

Carpaccio z pražmy s olivovou tapenádou:

Suroviny:
•    8x čerstvý pstruh
•    3x okurka BILLA Naše BIO
•    2x balení černých oliv bez pecky
•    10x citrón BILLA Naše BIO
•    100g listové petržele Česká farma
•    olivový olej BILLA Premium
•    sůl mlýnek BILLA Premium
•    pepř mlýnek BILLA Premium

Postup carpaccio:
Čerstvého pstruha nejprve vyfiletujeme. Nožem nařízneme rybu těsně za prsní ploutví kolmo až k páteři. Ostřím nože pak sjedeme po páteři jedním plynulým pohybem od hlavy až k ocasu. Filet následně nařežeme na malé ploché kousky. Ty pak skládáme rovnoměrně na talíř tak, abychom zaplnili celou jeho plochu. Nakrájenou rybu posolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme nastrouhanou citronovou kůrou.

Postup tapenáda:
Salátovou okurku nakrájíme i se slupkou na malé kostičky a olivy nasekáme nadrobno. Obě suroviny smícháme v míse spolu s olivovým olejem, citronovou šťávou, nasekanou petrželkou a špetkou soli a pepře. Tapenádu naservírujeme na připravené carpaccio a ihned podáváme.

 

Spálené mrkve s brynzou a mátou

IMG 7748 2

Suroviny:
•    50x mrkev mix barev BILLA Naše BIO
•    4x ovčí brynza BILLA Premium
•    1x balení máty
•    1x balení tymiánu
•    3l olivového oleje BILLA Premium
•    červený vinný ocet
•    sůl mlýnek BILLA Premium
•    pepř mlýnek BILLA Premium

Postup:
Mrkve důkladně omyjeme, zbavíme všech nečistot, osušíme, dáme do velké mís, bohatě zalijeme olivovým olejem a zasypeme natrhanými lístky čerstvého tymiánu. Poté je neskládáme na rošt a necháme je spálit. Ve chvíli, kdy jsou mrkve měkké a na povrchu mají hnědo-černé puchýře, je z roštu sundáme. Povrch mrkve oškrábeme od spálenin, nakrájíme je na větší kusy a dochutíme solí, pepřem a vinným octem. V míse je pak promícháme s natrhanými lístky čerstvé máty a nadrobíme na ně kousky ovčí brynzy.  


Kuře a la parrilla

IMG 7723

Suroviny:
•    8-9x kuře Vocílka
•    8x čerstvá chilli paprička
•    8 stroužků česneku Česká farma
•    4x sáček sladké papriky
•    4x sáček oregána
•    olivový olej BILLA Premium
•    červený vinný ocet
•    sůl mlýnek BILLA Premium
•    pepř mlýnek BILLA Premium

Postup:
Každé kuře nejprve naporcujeme na čtyři části a dáme do velké mísy. Marinádu připravíme z nasekaného česneku, nakrájených chilli papriček, sladké papriky, oregana, olivového oleje a vinného octa. Následně ji smícháme v míse s kuřetem a důkladně ji vmasírujeme do masa. Nakonec části kuřete dochutíme solí a pepřem a necháme je ležet několik hodin v chladu. Maso pak pečeme pomalu na roštu a teplotu korigujeme zvedáním nebo naopak snižováním jeho výšky. Kuře se nesmí péct v plamenech, ale nad žárem uhlíků. Díky tomu bude šťavnaté a maso bude odpadat od kosti. Naporcované kuře podáváme se spálenými mrkvemi s brynzou a mátou.


Hovězí roštěná s chimmichurri

IMG 7718

Suroviny:
•    16x hovězí roštěná Vocílka/svíčková BILLA Premium  
•    2x balení čerstvého oregana
•    100 g listové petržele Česká farma
•    Červený vinný ocet
•    5 lžiček sušených chilli vloček BILLA Premium
•    10x citron BILLA Naše BIO
•    olivový olej BILLA Premium
•    sůl mlýnek BILLA Premium
•    pepř mlýnek BILLA Premuim

Postup chimmichurri:
Nejprve utřeme česnek se solí a bylinky nasekáme najemno. Vše pak smícháme spolu s olivovým olejem, citronovou šťávou, trochou nastrouhané citronové kůry, chilli vločkami a vinným octem a důkladně rozmačkáme v hmoždíři. Tato jihoamerická salsa by měla být výrazná, ale nepřebíjet chuť masa.

IMG 7741 2

Postup steak:
Steak potřeme olivovým olejem, osolíme a pečeme několik minut přímo v rozpálených uhlících, dokud maso není pevné, ale stále pružné (ideálně medium nebo medium-rare). Po vyjmutí z ohně steak ihned potřeme z jedné strany salsou chimichurri a necháme zhruba 3-5 minut odpočívat. Pak maso nakrájíme na silnější plátky a servírujeme.  


Uzený ananas se skyrem a granátovým jablkem

IMG 7761

Suroviny:
•    4x velký ananas
•    8x balení skyru
•    1x javorový sirup BILLA Naše BIO
•    2x granátové jablko
•    2x balení čerstvé máty
•    1x balení třtinového cukru značky BILLA  

Postup:

Ananas včetně zelených listů překrojíme podélně napůl a položíme na rošt nad rozpálené ohniště. Pečeme jej v dostatečné výšce nad žárem ohně, kde se bude pomalu pálit a černat podle velikosti až 3 hodiny. Hotový ananas očistíme nožem od spálených částí a zbavíme jej slupky. Poté ho nakrájíme na menší kousky a servírujeme na talíř se skyrem, přelitý javorovým sirupem, posypaný granátovým jablkem a dozdobený lístky máty.

 

 

 

 

Zdroj, foto: Billa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bison

25. září 2018
Dnes má svátek Zlata

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek