Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. judipoker365.comBet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports, slots tng duitnow 918kiss ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

Playing online casino Malaysia through Alibaba33 online casino Malaysia can be a fun and rewarding experience for those who enjoy playing games for fun. Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33Bet on your favourite slots, live, sporting events and win big! If you enjoy sports Slots Ewallet Online Casino Malaysia Mega888 918Kiss Alibaba33, slots ewallet duitnow tng like Mega888 ewallet Alibaba33 online casino Malaysia has something for you.

V restauracích Chateau Ctěnice a Rendlík čekají v září na hosty jedinečné houbové delikatesy

Praha – Vinoř (Ctěnice)/Hasištejn (Krušné hory), 30. srpna 2024 – Romantická zámecká restaurace Chateau Ctěnice, situovaná v Zámeckém areálu Ctěnice na severovýchodní hranici Prahy a restaurace Rendlík, která se nachází uprostřed lesů vedle kouzelné zříceniny hradu Hasištejn v Krušných horách, nabídnou svým hostům v období od 3. do 30. září speciální houbové menu plné jedinečných pokrmů připravených z pokladu našich lesů. Houbové menu, sestavené zkušeným šéfkuchařem Denisem Wágnerem, bude v obou restauracích k dispozici každý den od 12:00 do 21:00 hodin. Obě restaurace jsou součástí skupiny PYTLOUN RESTAURANTS.

ZmeckareCtniceZámecký areál Ctěnice

„Jako šéfkuchař jsem měl vždy v úctě dary přírody, které nám přinášejí bohatství chutí, vůní a zážitků. Houby, s jejich nesčetnými variacemi a jemnými nuancemi, jsou pro mě inspirací k vytváření pokrmů, které oslavují jejich jedinečnost a krásu. Po celé září zvu hosty našich restaurací Chateau Ctěnice a Rendlík na cestu, kde se spojí tradiční recepty s moderními kulinářskými technikami, abychom společně objevili nové možnosti těchto přírodních skvostů. Každý chod byl pečlivě navržen tak, aby vyzdvihl chuťové vlastnosti různých druhů hub, a zároveň aby poskytl zážitek, který je nejen lahodný, ale i nezapomenutelný. Přeji našim hostům příjemný gastronomický zážitek a doufám, že si houbové menu vychutnají s radostí a nadšením, které jsme do jeho přípravy vložili,“ říká šéfkuchař Denis Wágner.

Restaurace Chateau Ctěnice (Bohdanečská 259, Praha-Vinoř) nabízí 40 míst k sezení v příjemném prostředí moderní zámecké restaurace. Cihlové klenuté stropy, hrubý štuk a těžká dlažba dodávají interiéru autentický vzhled. Restaurace se zaměřuje na klasiku s důrazem na čerstvé suroviny od lokálních dodavatelů. Nová venkovní terasa, která je od června v provozu, umožňuje vychutnat si gastronomické speciality, kávu, pivo či osvěžující drinky s výhledem na zámecké nádvoří, což je ideální pro odpočinek a prožití klidné atmosféry ctěnického panství.

V restauraci Rendlík, která je součástí Pytloun Wellness Hotelu Hasištejn v Krušných horách (na okraji obce Místo v okrese Chomutov), se moderní kuchyně snoubí s tradičními hodnotami, což vytváří jedinečný gastronomický zážitek. Restaurace je skrytá uprostřed lesů a sousedí s kouzelnou zříceninou hradu Hasištejn, takže na hosty, kteří si přejí vychutnat své jídlo na velké letní terase s výhledem do okolních lesů, čekají nezapomenutelné romantické výhledy. Restaurace, která disponuje 45 místy k sezení, klade důraz na kvalitní suroviny od místních farmářů, a kromě sezonních specialit nabízí i osvědčené klasiky. Je také vhodná pro firemní jednání, školení a privátní oslavy, jako jsou svatební hostiny a narozeninové oslavy.

HasistejncteniveHasištejn

Houby v české kuchyni

Houby hrají v české kuchyni významnou roli a jsou oblíbenou surovinou v mnoha tradičních pokrmech. Češi jsou vášniví houbaři a sběr hub je pro mnohé nejen koníčkem, ale i rodinnou tradicí. Houby se používají v polévkách, omáčkách, smaženicích a různých druzích gulášů. Mezi nejoblíbenější druhy patří hřiby, lišky a bedly. Typickým pokrmem je například houbová polévka nebo smažené bedly. Houby dodávají jídlům specifickou chuť a vůni, a díky své všestrannosti jsou nepostradatelnou součástí české kuchyně.

Houbové menu restaurace Chateau Ctěnice

Předkrm:
Bruschetta s houbami, pancettou a sýrem pecorino - 235 Kč
Polévka:
Houbové cappuccino s bramborovou kroketou a ořechy - 90 Kč
Hlavní chod:
Fettuccine s hříbky, baby špenátem, smetanou a chipsem ze sýru grana padano - 285 Kč
Smaženice z lesních hub, farmářský chléb – 255 Kč
Grilované filátko z pražmy královské na limetovém oleji, houbová quinoa, omáčka beurre blanc a citrónový prach – 365 Kč
Dezert:
Sacher dort s meruňkovým chutney a šlehačkou - 180 Kč

restauracerendlikrestaurace Rendlík

Houbové menu restaurace Rendlík
Předkrm:
Bruschetta s houbami, pancettou a sýrem pecorino - 235 Kč
Hlavní chod:
Fettuccine s hříbky, baby špenátem, smetanou a chipsem ze sýru grana padano - 285 Kč
Smaženice z lesních hub, farmářský chléb – 255 Kč
Grilované filátko z pražmy královské na limetovém oleji, houbová quinoa, omáčka beurre blanc a citrónový prach – 365 Kč
Dezert:
Sacher dort s meruňkovým chutney a šlehačkou - 180 Kč

Vybraní dodavatelé restaurací Chateau Ctěnice a Rendlík:

Houby od Holoubek & pravnuci
Společnost Holoubek & pravnuci s.r.o se již 20 let specializuje na obchod s veškerými jedlými houbami (lesními i pěstovanými) a lesními plody. V současnosti se společnost profiluje jako specializovaný velkoobchod a zpracovatel s veškerými jedlými houbami a lesními plody. Díky šířce i hloubce nabídky patří na první místo v oboru. V současné nabídce naleznete: veškeré čerstvé pěstované houby, širokou nabídku mražených hub lesní/pěstované, kompletní sortiment sušených hub (především Šumava a EU), lanýžový program, konzervované brusinky, borůvky, jeřabiny atd.
Holštýnský skot
Vše začíná ve správném výběru našeho dodavatele kvalitního a zároveň dostupného masa, které bez váhání jíme my sami, a proto z něj vaříme a prodáváme ho i Vám našim zákazníkům. Je pro nás důležité vědět a být přesvědčeni o tom, že prodáváme to, čemu sami věříme a s čím máme tu nejlepší zkušenost. Proto nakupujeme hovězí a telecí maso z Holandska, kde nám náš dodavatel i výrobce deklaruje a zajišťuje splňování nejvyšších standardů. Z nichž těmi nejdůležitějšími jsou dobré životní podmínky zvířat a sledovatelnost v celém výrobním řetězci.

Zvěřina Petron od českých myslivců
Zvěřina Petron pochází od mysliveckého sdružení pouze z České republiky, které se o zvěř celoročně stará a díky jejich péči je maso vysoce kvalitní. Zvěřina se vrací do tuzemských restaurací a domácností. Vysoce kvalitní maso srstnaté i pernaté zvěře pod značkou Petron se upravuje v moderních zařízeních v České republice. Na trh se zvěřina dodává ve stabilní kvalitě z prověřených zvířat ulovených v našich lesích. Tuto hodnotnou tradiční potravinu chceme v naší restauraci vrátit do našeho jídelníčku.

Ekofarma Františka Berky z Tanvaldu
Věnuje se již přes 20 let chovu masného skotu. Prioritou je kvalitní přístup a péče o něj. Postupně vytváří a zdokonaluje příjemné prostředí pro zvířata a má chov na nejvyšší evropské úrovni. To vše zajišťuje nepřekonatelnou chuť masa. Vychutnejte si jejich skvělé maso v biokvalitě.

Kozí farma Pěnčín
je splněným snem jedné rodiny, která se rozhodla změnit svůj způsob života. Získali zpět svoji nezávislost a chopili se příležitosti dělat věci, které mají smysl a jsou pro ostatní přínosné. Všechny kozy dobře prospívají v čistém prostředí, aby veškerý čas trávily na pastvinách ve volné přírodě, která je zde naprosto jedinečná. Veškeré krmení si vyrábí sami a pochází z místních horských luk. Odměnou za toto úsilí je kozí mléko té nejvyšší kvality pro všechny jejich výrobky - od čerstvých, až po dlouho zrající tvrdé sýry. Všechny výrobky se vyznačují jedinečnou chutí a jemností.

Rybářství Skalní mlýn
se nachází v panenské přírodě Moravského krasu v lokalitě CHKO, kde vzhledem k absenci chemických posypů nedochází k znečištění vod. Jedná se o ojedinělé zařízení tohoto druhu chovu ryb na krasové vodě v rámci Evropy. Ryby jsou chovány ve vodě říčky Punkvy, která vyvěrá v ekologicky čisté lokalitě a nikdy nepřesahuje teplotu 13°C. Od roku 2008 mají registrovánu ochranou známku punkevní pstruh.

Destiláty Rovinyslovo majitele Petra Skopala
V malé vesnici Prosenice, v našich sadech, v rodinné palírně vznikají ovocné destiláty té nejjemnější chuti. Haná je mozaika polí protkaná vesničkami, řekami, chmelnicemi a sady. Až v dáli na horizontu v jemném oparu se zvedají Jeseníky. Jsme součástí tohoto kraje a ten je součástí nás. Máme rádi naše sady a okolní přírodu. Máme rádi horká léta i dlouhé stíny zlatavého podzimu. Máme rádi svou práci – od mozolů na rukou z trhání ovoce po vůni kvasu připraveného k destilování. A tak to měli naši dědové i ti jejich. Ovocné destiláty jsou moravskou tradicí, hrdostí každé rodiny. My jsme posunuli naši rodinnou pýchu o kus dál. Léta zkušeností jsme předestilovali v naši vlastní značku pálenek, které si nesou ty nejjemnější chuťové nuance.

Gin Dlabka slovo majitelů Ondřej a Kateřina Dlabolovi
Příběh moštárny a řemeslného lihovaru Dlabka. Náš život se zásadně změnil v roce 2017, kdy jsme ve Svijanském Újezdu nalezli místo, jež nám oběma doslova uhranulo. Jakmile jsme spatřili dokonalý výhled na Trosky i Ještěd a ucítili vůni zdejších stromů, rozhodli jsme se, že tady zůstaneme a něco společně vybudujeme. Poctivé řemeslo v souladu s přírodou. Snažíme se v maximální možné míře o návrat ke kořenům sadařského a lihovarnického řemesla. Nepoužíváme chemické postřiky a spíše, než těžkou techniku mezi stromy v našich sadech potkáte prasata, která se starají o přirozené hnojení a dojídají spadlé ovoce; kočky, které loví myši a další hlodavce; nebo naši teriérku Maki na ranní obchůzce. Samozřejmostí jsou pro nás také včely, díky kterým máme vždy perfektně opylený sad, výborný med pro vlastní spotřebu, a hlavně máme možnost jejich prostřednictvím okolní přírodě něco vracet.

Restaurace Chateau Ctěnice

Restaurant Chateau Ctěnice, Praha | Vítejte na oficiálních stránkách (restauracechateauctenice.cz)

Restaurace Chateau Ctěnice | Facebook

Restaurace Chateau Ctěnice (@restaurace_chateau_ctenice_) • Fotky a videa na Instagramu

 

Restaurace Rendlík

Restaurace Rendlík, Místo | Vítejte na oficiálních stránkách (restauracerendlik.cz)

Restaurace Rendlík | Místo | Facebook

https://www.instagram.com/restaurace_rendlik/

 

 

Zdroj, foto: 

www.pytloun-restaurants.cz

www.pytloun-hotels.cz

 

 

7. říjen 2024
Dnes má svátek Justýna

Počasí


Naši partneři

logoNR1 

 

ALBATROS MEDIA RGB

 

logomotylek