3 letní drinky s chutí Španělska
Vydejte se na slunné pobřeží Španělska a objevte tajemství osvěžujících míchaných nápojů, které vám přinesou chuť léta přímo do vaší skleničky. Ať už si chcete vychutnat tradiční Sangríu plnou ovocných tónů, pomerančový Fizz plný bublinek, nebo neotřelou variaci ginu s tonikem, naše recepty vás provedou krok za krokem přípravou těchto lahodných koktejlů. Připravte se na večer plný španělské atmosféry, kde každý doušek bude připomínat bezstarostné dny strávené pod jižním sluncem.
Spanish Fizz
Ingredience na 1 drink:
1,5 dcl cavy
30 ml vermutu
plátek pomerančové kůry
pomeranč na ozdobu
led
Postup:
Sklenici naplňte ledem, pomalu do ní nalijte cavu a dolijte vermutem. Plátek pomerančové kůry přetočte pár centimetrů nad hladinou drinku tak, aby se z ní uvolnily vonné silice, které fizzu dodají svěží aroma.
Sangría
Ingredience na 1 džbánek:
750 ml
40 ml brandy
ovoce - například pomeranč, jablko, broskev, meloun, hroznové víno
cukr nebo med na doslazení
sodovka nebo pomerančový džus na dolití (pokud chcete odlehčenější verzi)
Postup:
Ovoce nakrájejte na menší kousky, vložte jej do džbánku, následně zalijte brandy a červeným vínem, Přidat můžete také sodu nebo pomerančový džus a doslaďte dle chuti.
Sangríi dejte odležet do ledničky alespoň na 4 hodiny, ale klidně i přes noc, aby ovoce nasáklo a chutě se tak lépe propojily.
Ibiškovo jahodový G&T
Ingredience na 1 drink
30 ml jahodovo ibiškového sirupu
45 ml ibiškového ginu
Tonic nebo sodovka na dolití
Na sirup:
1 šálek vody
1 šálek cukru
½ šálku sušeného ibišku
10 jahod zbavených slupek a nakrájených na kousky
1 lžíce čerstvé citronové šťávy
Postup:
Sirup: V malém hrnci přiveďte vodu a cukr k varu a míchejte, dokud se všechen cukr nerozpustí. Odstavte z ohně, přidejte ibišek a jahody. Nechte 10 minut louhovat. Vidličkou rozmačkejte jahody, aby se uvolnila veškerá šťáva, a nechte je zcela vychladnout. Jemně přeceďte, vmíchejte citronovou šťávu.
Koktejl: Sirup s ginem protřepejte v shakeru plném ledu. Směs pak přecezenou nalijte do sklenice s ledem a dolijte tonikem nebo sodou.
Zdroj, foto: www.edelikatesy.cz