Oblož si svůj krekr - skvělé občerstvení

Oblož si svůj krekr


Nevíš, čím bys sis zpestřil letní piknik nebo pohodové posezení s přáteli na dece? Co takhle obložené Tucky, které jsme vymysleli ve spolupráci s pražským bistrem Sisters.


Tuhle super letní vychytávku prostě musíš ochutnat! Nové TUC jsou méně slané a obsahují méně nasycených mastných kyselin stejně jako nová receptura celého TUC portfolia, takže mlsat můžeš bez výčitek a stylově.


Svět se zbláznil, krekr na sladko?

kresk1
V době, kdy frčí slaný karamel a sladkosti na „slano“ určitě oceníš super trendy zdravou AVO(NE)NUTELLU, tmavou pomazánku z avokáda, která se báječně doplní s TUC slanými krekry a šťavnatou malinou. Na ozdobu můžeš použít i jahody.


Jak na to?
•    1–2 balení TUC original
AVO(NE)NUTELLA

kreskr2


•    1 avokádo
•    30 g holandského kakaa
•    2-3 lžíce javorového sirupu
•    špetka soli
•    vanilkový lusk
•    možné přidat lžíci lískooříškového másla

Z avokáda vyndáme pecku, vnitřek dáme do mísy. Z vanilkového lusku odstraníme semínka, podélně rozřízneme a vyškrábneme, přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme. Namažeme na krekry v jemných vlnkách, ozdobíme malinami a mátou.

 

Rajčatový krekr s hráškovým pyré a parmezánem

kreskr3
 
Hráškový krasavec nadchne fandy sezónní zeleniny, vždyť kdo by nemiloval čerstvý hrášek v kombinaci s chutným italským parmezánem? Podklad tvoří krásně červené TUC, jejichž hlavní ingrediencí dodávající jim skvělou chuť, je sušené rajče.

Jak na to?
•    1-2 balení TUC rajčata a bylinky
HRÁŠKOVÉ PYRÉ

krekr4
•    300 g hrášku (čerstvý nebo rozmražený)
•    100 ml 33 % smetany
•    10 ml olivového oleje
•    11 g máty
•    11 g parmazánu
•    30 g citronové šťávy
•    sůl, pepř na dochucení

Všechny ingredience společně rozmixujeme, natřeme na krekry s rajčaty, ozdobíme hoblinkami italského parmezánu, kuličkami hrášku a hráškovými výhonky.

 

Bylinkovo-semínkový krekr s ředkvičkovou pomazánkou
 krekr5
Tenhle krekr rozhodně zachutná těm, kdo si v létě pravidelně mažou chleba s máslem a ředkvičkami. S tím rozdílem, že podklad netvoří chléb, ale krekr spažitkou, mákem a lněnými semínky. Kombinace bylinek, semínek a ředkvičky v puse rozezní doslova koncert chutí a vy budete před kamarády zářit jako důvtipný inovátor.

Jak na to?
•    1-2 balení TUC semínka a pažitka
ŘEDKVIČKOVÁ POMAZÁNKA

krekr6
•    100 g ředkviček (nakrájené na drobné kostičky)
•    100 g tvarohu / lučiny
•    1 jarní cibulka (bílá část)
•    sůl, pepř

Bílou část cibulky nakrájíme nadrobno, smícháme s ředkvičkami, tvarohem / lučinou. Osolíme, opepříme, natřeme na bylinkovou TUCku a nakonec ozdobíme zelenou částí cibulky a naplocho nakrájenou ředkvičkou.


Recepty vznikaly ve spolupráci s bistrem Sisters (profesionály v oboru kvalitního studeného občerstvení) více na: www.chlebicky-praha.cz

 

 

19. červenec 2018
Dnes má svátek Čeněk

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek