-
18. září 2024 Gastronomie
Kaki Persimon Bouquet: Sladká lahůdka podzimu konečně znovu míří do českých kuchyní
Spolu se zlátnoucím listím přichází čas jedinečného sezónního ovoce – kaki Persimon Bouquet. Lahodný oranžový plod, který právě dozrává na španělských svazích v okolí Valencie, si teď můžete vychutnat i vy, protože dorazilo na pulty obchodů. Přirozeně sladká chuť a šťavnatá konzistence z něj dělá neodolatelný podzimní dezert, který uspokojí vaše chuťové buňky a podpoří vaše zdraví. A pokud chcete vyzkoušet… Celý článek -
12. září 2024 Gastronomie
Podzimní gastro a beauty tipy z Wellness Infinit Sen
Zámecké apartmány, nádherná příroda a moderní wellness centrum – to jsou zaručené ingredience pro dokonalou podzimní dovolenou. Vychutnejte si odpoledne ve dvou plnými doušky, ve wellness centru Infinit doslova zapomenete na okolní svět. K dispozici budete mít nejen termální bazén s vířivými lavicemi, ale i šest zážitkových saun, klasickou finskou a bylinkovou počínaje, medovou, solnou a panoramatickou konče.… Celý článek -
01. září 2024 Gastronomie
V restauracích Chateau Ctěnice a Rendlík čekají v září na hosty jedinečné houbové delikatesy
Praha – Vinoř (Ctěnice)/Hasištejn (Krušné hory), 30. srpna 2024 – Romantická zámecká restaurace Chateau Ctěnice, situovaná v Zámeckém areálu Ctěnice na severovýchodní hranici Prahy a restaurace Rendlík, která se nachází uprostřed lesů vedle kouzelné zříceniny hradu Hasištejn v Krušných horách, nabídnou svým hostům v období od 3. do 30. září speciální houbové menu plné jedinečných pokrmů připravených z pokladu… Celý článek -
28. srpen 2024 Gastronomie
Jedinečná vína z Baleárských ostrovů: Únik do světa unikátních chutí a tradic
Baleárské ostrovy nejsou jen rájem pro milovníky pláží a divoké přírody, ale také domovem některých z nejzajímavějších autochtonních vín, která můžete ve Středomoří ochutnat. Tato vína, vypěstovaná z odrůd, které rostou pouze na těchto ostrovech, v sobě nesou jedinečnou esenci místního terroiru a tradic. Blíže nás s nimi seznámila Jaroslava Šnejdarová, odbornice na vína a majitelka obchodu se španělskými pochoutkam… Celý článek -
20. červen 2024 Gastronomie
Kam na nejlepší snídani nebo brunch? Do Mondieu!
Zajít si o víkendu s přáteli nebo rodinou na klidnou snídani nebo brunch je malý luxus, který si může dopřát každý. Hýčkejte se a dopřejte si čas s blízkými, gastronomický zážitek, pestrý výběr jídel i nápojů a chvíle pohody. Zavítejte do Mondieu, sítě kaváren s francouzským šarmem, které najdete Praze na Maltézském náměstí a v nákupním centru Westfield… Celý článek -
17. červen 2024 Gastronomie
Šéfkuchař Mondieu a 3 francouzské delikatesy, které musíte vyzkoušet
Máte rádi autentickou atmosféru, kde tepe život? Milujete požitky a krásné chvíle? Pak zavítejte do Mondieu, sítě kaváren s francouzským šarmem, které najdete Praze na Maltézském náměstí a v nákupním centru Westfield Chodov. Celý článek -
31. květen 2024 Gastronomie
Vinice sv. Kláry nabízí nová vína ročníku 2023 s výhledem na Prahu
V nabídce Vinotéky sv. Kláry v Troji jsou bílá a růžová vína, ale i červené víno Rulandské modré ročníku 2021 Návštěvníci Botanické zahrady hl. m. Prahy míří do areálu v Troji nejenom kvůli rozkvetlým záhonům a přehlídce vzácných rostlin, ale i za vínem. V současné době už si mohou vychutnat vína ročníku 2023 z produkce Vinice sv. Kláry. Ta se rozkládá na jižních svazích Trojské kotliny, které poskytují… Celý článek -
11. květen 2024 Gastronomie
Pekařství PAUL a Liga proti rakovině spojují síly
Francouzská pekařství PAUL se spojila s Ligou proti rakovině, aby pomohla v boji proti této zákeřné nemoci. V rámci partnerství věnuje PAUL 10 Kč z prodeje každého citronového košíčku na podporu Českého dne proti rakovině. Celý článek -
02. květen 2024 Gastronomie
Druhý ročník GOOD FESTIVALU přivádí do obchodního centra Westfield
Druhý ročník GOOD FESTIVALU přivádí do obchodního centra Westfield Chodov udržitelnou módu i řadu známých osobnostíLuxusní módní kousky z druhé ruky, designerské workshopy, tematické soutěže, výměnné obchody, tzv. swap party a spousta dalších zajímavých akcí čeká na zákazníky Westfield Chodov v první polovině května. To vše s jedním společným jmenovatelem – udržitelná… Celý článek -
02. květen 2024 Gastronomie
Nejlepší snídaně v Praze? Se zážitkem v Mondieu!
Stylová značka kaváren s francouzským šarmem Mondieu úspěšně funguje na trhu už deset let. Vznikla coby rodinný podnik na Slovensku a dnes úspěšně expanduje. V současnosti najdete už 2 bistra Mondieu v Praze (třetí se chystá), osm na Slovensku a tři dokonce v Dubaji (čtvrtá se otevírá letos v létě). Pražské restaurace můžete navštívit na Maltézském náměstí a v nákupním centru Westfield Chodov. A rozhodně to… Celý článek -
22. duben 2024 Gastronomie
Přivítejte období horkých dní s osvěžujícími bezpeckovými melouny Bouquet
Melouny jsou symbolem léta. Chladivé, šťavnaté, sladké a osvěžující. Bezpecková varianta melounů Bouquet je skvělou volbou pro děti i dospělé. Jsou ideální svačinkou uprostřed horkých dní. Místo tvrdých jadérek, melouny obsahují malá, měkká a jedlá zrníčka. Díky jejich snadné stravitelnosti jsou melouny skvělé nejen pro přímou konzumaci, ale také pro přípravu různých pokrmů, vynikajících nápojů, smoothie či… Celý článek -
19. duben 2024 Gastronomie
Světová vína v Praze
Minulý týden se slavilo ve velkém stylu. Pražský obchod s víny LÁHVE slavil již 3 letou existenci. Popřát k úspěchu a ochutnat lahodná vína přišla řada VIP včetně sommeliérů a věhlasných vinařů jako například vinařství Volařík, Baraque, Atlantic Wines a další. Celý článek -
19. duben 2024 Gastronomie
Gurmánské zážitky každý den
Máte rádi dobré jídlo? Milujete gurmánské zážitky a jídlo je pro vás vášní? Celý týden se těšíte, až si o víkendu zajdete na nějakou specialitu nebo budete na zahradě grilovat? Máme pro vás novinku. Nyní si můžete mít gurmánský zážitek i během náročného pracovního dne. Obzvlášť Ti, kteří pracují na Praze 4. V budově Filadelfie v BB Centru je totiž bistro s názvem Roast &Grill, ve kterém můžete zažít… Celý článek -
21. březen 2024 Gastronomie
KFC v Česku dál roste. V minulém roce v restauracích obsloužili 25 milionů zákazníků
KFC, největší řetězec restaurací s rychlou obsluhou v Česku, i v době přibývající konkurence dál roste. Zákazníci mohou navštívit už 127 KFC poboček po celé České republice. Jen za minulý rok navštívilo restaurace přes 25 milionů zákazníků, kteří se rádi vracejí za křupavými pochoutkami z čerstvého kuřecího masa. Letos značka slaví jubilejních 30 let na českém trhu. Nepoleví ani s otevíráním nových restaurací… Celý článek -
09. únor 2024 Gastronomie
Oslavte mezinárodní den pizzy jednou takovou domácí!
9. února po celém světě slavíme Mezinárodní den pizzy, což je skvělá příležitost pro všechny milovníky této italské ikony, jak si na ni pochutnat bez výčitek! Ať už s ananasem či bez něj, oslavujte opravdu stylově. Abyste si mohli pizzu vyladit dle svých chutí až do posledního detailu, vsaďte na domácí přípravu. V rytmu suchého února můžete odlehčit i jídelníček a zkusit vegetariánskou verzi. Aby byla jako z… Celý článek -
17. leden 2024 Gastronomie
Vinařství roku 2023 a Umění vína vyhlásí opět Marek Eben - 21. LEDNA 2024
Již pojedenácté se letos Marek Eben ujme svým originálním způsobem moderování slavnostního vyhlášení výsledků soutěže Vinařství roku 2023 a Umění vína. Ještě před tím ale zasedne v doprovodu odborníků nad vybranými víny od všech finalistů a společně je ochutnají v rámci online degustace. Tu můžete sledovat ideálně se sklenkou vína právě od některého z finalistů již tuto neděli 21. ledna od 20… Celý článek -
20. prosinec 2023 Gastronomie
Naše šumivá vína dobývají svět! Jaké vybrat na konec roku?
Moravská a česká šumivá vína perlila na mezinárodních soutěžích. Podařilo se jim získat medaile z Concours Mondial de Bruxelles, ze zimní edice Berliner Wein Trophy 2023, z londýnského Decanteru nebo amerického Texasu. Ve světě se o nich už ví, takže je nejvyšší čas si v jejich dokonalé společnosti dopřát na závěr roku i u nás… Celý článek -
09. listopad 2023 Gastronomie
Hřejivé novinky pekařství Hello!
Pekařství Hello nabízí pestré občerstvení zejména cestujícím na vlakových nádražích a zastávkách MHD po celé České republice. Na každou sezonu má pro své zákazníky připraveno vždy něco speciálního. Letošní podzim se ponese v duchu hřejivé vůně skořice a perníčků. Díky oblíbenému Perníkovému cappuccinu bude i mlhavé ráno alespoň o malý kousek veselejší. A když ho doplníte lahodnou Jablečnou kapsou se skořicí,… Celý článek -
06. listopad 2023 Gastronomie
Podzimní recepty pro zahřátí s výrobky Mlékárny Valašské Meziříčí
Denní rovnodenností jsme se rozloučili se sluncem a měli možnost poděkovat mu za vše dobré, co díky němu můžeme mít. Slunce pomalu odchází na naši druhou polokouli a nám tím dopřává čas sestupu do vlastního nitra, zklidnění se, možnost regenerace, uzdravení, znovuzrození a transformace. Ruku v ruce s tím jde i strava, která se s příchodem podzimu mění, nebo by se měla změnit. Důležité je v tomto přechodném… Celý článek -
04. listopad 2023 Gastronomie
Vinařský listopad? V kurzu jsou kromě Svatomartinských vín také hutná červená i vyzrálá bílá
S temným podzimním počasím se mění také naše chutě. Dopřáváme si vydatnější pokrmy i hutnější vína, včetně až nečekaně plných červených z řady moravských regionů. Moravská a česká vína nejvyšší kvality, podle názoru hodnotitelů naší nejvyšší a největší soutěže vín, jsou označena zlatou medailí Salonu vín. Všechna na jednom místě najdete ve stejnojmenné stálé degustační expozici 100 nejlepších vín Moravy a Čech… Celý článek -
27. říjen 2023 Gastronomie
Jídlo jako umění: Kreativní prezentace pokrmů i obalů potravin
Už jste někdy šli kolem výlohy cukrárny a nemohli odolat té nádherné dortové výzdobě? Nebo jste v restauraci dostali tak krásně naservírované jídlo, až bylo vám líto ho sníst? Pak jistě víte, o čem je řeč. Jídlo dnes už není jen o chuti a výživě. Stává se z něj umělecké… Celý článek -
24. říjen 2023 Gastronomie
Rio Mare Svačina Roku 2023: Nominační kolo je za námi!
Desátý ročník gastronomické soutěže Rio Mare Svačina roku dosáhl svého dalšího významného mezníku ve čtvrtek, 12. října 2023, kdy se v pražské Makro akademii konalo Nominační kolo, ze kterého vzešlo 12 finalistů.Soutěž Rio Mare Svačina roku představuje jedinečnou možnost pro mladé talenty ze studijních oborů s gastronomickým zaměřením. Letošní jubilejní 10. ročník soutěže nabídl znovu zajímavou příležitost… Celý článek -
17. říjen 2023 Gastronomie
Vítej, sladký podzime! - BigBoy
Léto je u konce a to znamená jediné – návrat oblíbených preclíčků, obalených v té nejlahodnější čokoládě. Pochoutka, které by horké dny mohly ublížit, je na podzim zpět v plné parádě. A nebyl by to BigBoy, kdyby nevymyslel nějakou super novinku. Letos se můžete těšit na Preclíky v bílé a mléčné čokoládě se smetanou. Dopřejte si skvělý kontrast křupavého preclíčku a neodolatelně jemné sametové… Celý článek -
10. říjen 2023 Gastronomie
Rio Mare: Tři lahodné varianty tuňáka Tonno Per Pasta pro každou příležitost
Pro milovníky vynikajícího tuňáka je značka Rio Mare synonymem kvality a výrazného chuťového zážitku. S novými variantami Tonno Per Pasta přináší Rio Mare nejen zaručenou kvalitu, ale také možnost vytvořit si dokonalé italské pokrmy pro každou příležitost. Připravte se na gastronomickou jízdu, kterou nabízí tři lahodné varianty tuňákových omáček na těstoviny, z nichž každá zaujme jedinečným spojením… Celý článek -
10. říjen 2023 Gastronomie
Jan Šebek je třetím nejlepším barmanem na světě
Český reprezentant Jan Šebek se na letošním světovém finále Diageo Reserve World Class umístil na krásném třetím místě a mezi TOP finálovou 12 barmanů exceloval v jedné z nejtěžších disciplín, se kterou se soutěžící musí vypořádat. Závěrečný šampionát proběhl v brazilském São Paulu. V Česku soutěž zaštiťuje společnost STOCK… Celý článek -
06. září 2023 Gastronomie
Chutné, zdravé a praktické – takové jsou svačinky od Mlékárny Valašské Meziříčí
Plni elánu a načerpané energie ze slunce a prázdninových dní usedneme někteří opět do kanceláří nebo do školních lavic. Mnohým skončí období, kdy si pravidelně dopřejí lehké svačinky ve formě ovoce, které je v létě všude okolo nás. Protože je tato forma stravování především u dětí ovšem nezbytná, je dobré na svačiny mezi hlavními jídly myslet nejen v těchto zářijových školních dnech. Kde ale neustále brát… Celý článek -
19. srpen 2023 Gastronomie
Botanická zahrada v Troji v září opět ožije Vinobraním na Vinici sv. Kláry
Vinice sv. Kláry, která je součástí Botanické zahrady hl. m. Prahy, opět připravuje pro milovníky vína tradiční vinobraní. Ta se tu konají už od roku 2004. Sklizeň vína na trojské vinici bude možné oslavit o víkendu 16. až 17. září. Při této příležitosti se představí místní vinařská produkce, která zahrnuje kvalitní odrůdová vína a cuvée, a k ochutnání budou i vína od dalších českých a moravských vinařů.… Celý článek -
17. červenec 2023 Gastronomie
Vinařské dostaveníčko v Kutné Hoře
Nejen Morava, ale také střední Čechy oplývají vyzrálými hrozny. Z nich zkušení vinaři dokážou vykouzlit nápoj se svěží kyselinkou, v jehož chuti i vůni poznáte jedinečný středočeský terroir. Pojďme se zaměřit na Kutnou Horu, která je proslulá nejen těžbou stříbra, ale odedávna také příznivými podmínkami pro pěstování… Celý článek -
11. červenec 2023 Gastronomie
Velkolepé poháry na Staroměstském náměstí
Zmrzlinové poháry až oči přecházejí. Řeč je o dezertní nabídce restaurace U Prince s přímým výhledem na dechberoucí Orloj. Kromě ručně dělaných výběrových dortů nabídka obsahuje velkolepé poháry, které jsou chuťově skvostné a vizuálně nápadité. Pokud dostanete chuť na řemeslnou zmrzlinu vysoké kvality v tematicky známých provedeních, pak jistě zamiřte sem. „Jsem pyšný na naše dezerty a zmrzlinu taktéž.… Celý článek -
03. červenec 2023 Gastronomie
Vína ze Salonu vín? Skvělá ingredience pro červencové dny
Dlouhé letní večery i dny a naopak krátké noci – červenec nás láká užívat si ho plnými doušky. Doušky vína? Samozřejmě. Morava a Čechy oplývají malebnými vinicemi, které jsou ve svém okolí prošpikované vinařskými stezkami. Přijměte na ně níže pozvánku a nezapomeňte, že naše vína z lahodně „vyzrálých“ hroznů vyladí k dokonalosti grilovačku, dezerty a typické letní pokrmy. Jak je snoubit? Prozrazuje národní… Celý článek -
28. červen 2023 Gastronomie
Babiččina zahrada slaví kulatiny
Restaurace Babiččina zahrada oslavila v červnu krásné kulaté narozeniny. Už deset let se zapisuje do chutí svých hostů. Díky kvalitní práci v kuchyni, skvělému servisu na place a úchvatnému autentickému prostředí, se tato restaurace za hranicí Prahy stala pojmem. Celý článek