• Kaki Persimon Bouquet IV
    13. listopad 2018 Recepty

    Kaki Persimon Bouquet – Seznamte se s sladkými exotickými plody kaki v lahodných receptech

    Kaki vyrostlo ve slunné Valencii ve Španělsku a představuje výtečnou zdravou svačinku a skvělou ingredienci do vaření i pečení. Kaki Persimon Bouquet si zkrátka zamilujete na první ochutnání. Právě teď ho můžete najít na pultech obchodů - sezóna kaki totiž právě začíná! Na první pohled vypadá jako oranžové rajče. Měkký plod bez pecek se však neřadí mezi zeleninu. Tento „pokrm bohů“ je velmi zdravý - posiluje… Celý článek
  • gks chocolatebeetcake1
    29. říjen 2018 Recepty

    Green Kitchen a neodolatelný čokoládový koláč

    David Frenkiel a Luise Vindahl patří k průkopníkům moderní vegetariánské kuchyně. Jejich kultovní blog Green Kitchen Stories inspiruje lidi na celém světě k přípravě mimořádně chutných vegetariánských jídel, prospěšných tělu i duši. V roce 2013 ve Velké Británii poprvé vyšel bestseller The Green Kitchen – Lahodná a zdravá vegetariánská jídla pro každý den s více než stovkou oblíbených receptů Davida a… Celý článek
  • Máslo 3
    29. říjen 2018 Recepty

    Máslo nebo margarín? Co se více hodí do vánočního pečiva?

    Vánoce jsou pomalu za dveřmi a mnoho maminek a hospodyněk pomalu ale jistě začíná s přípravou na vánoční cukroví. Co je pro pečení vhodnější – máslo nebo margarín? Cena másla už není tak dramatická, jak tomu bylo v minulém roce. A to před vánočními svátky skutečně mnoho spotřebitelů ocení, protože péct z másla by se podle odborníků rozhodně… Celý článek
  • kosickykamberska 2
    09. říjen 2018 Recepty

    Košíčky s ovocem a citronovým krémem podle Karolíny

    Košíčky s ovocem a citronovým krémem podle Karolíny. Blog www.radostpodlekaroliny.cz Křehké (nebo linecké) těsto mám naprosto nejradši! Připadá mi ze všech nejlahodnější – možná je to i díky té zvláštní kombinaci: je zároveň křupavé, a zároveň se vám rozplyne na jazyku (to díky spoustě másla). Křehké košíčky můžete zdobit jakýmkoliv ovocem, které vám poskytla zahrada – a až za pár týdnů udeří zima a nebude už… Celý článek
  • 65316009 xl
    23. září 2018 Recepty

    Podzimní recepty s Mlékárnou Valašské Meziříčí

    Každé roční období má svá kouzla. Žádné však neumí vykouzlit tolik krásných barevných odstínů jako podzim. Barevné popadané listí, pestré plody na stromech, různé květinové kombinace, to vše je podzim. Právě výborné podzimní ovoce se rozhodla Mlékárna Valašské Meziříčí využít spolu se svými výrobky do dvou lahodných koláčů, a to hruškového, tolik typického právě pro Valašsko, a dýňového. S přípravou podzimně… Celý článek
  • Melouny Bouquet holky na plazi
    11. červenec 2018 Recepty

    Melouny Bouquet – oživte letní grilování nečekanou chutí melounu

    Dopřejte svým letním večerům u grilu originální exotickou příchuť. Běžné menu stačí jednoduše obměnit přidáním zajímavých melounových receptů. Připravte si grilovaný meloun s krevetami, melounové caprese a na závěr osvěžující melounové daiquiri. Šťavnaté bezpeckové melouny Bouquet, které vyrostly ve slunném Španělsku, báječně poslouží do hlavního jídla, nápoje i jako sladké osvěžení. Kromě toho, že neobsahují… Celý článek
  • receptybezovydzm
    07. červen 2018 Recepty

    Džem z bezových květů a jablečný džem s bezovými květy

    Nabízíme Vám 2 čerstvé recepty na výborné bezové zavařeniny, které pro vás připravily šikovné kuchařky z výroby a vývoje receptů české společnosti Labeta.Nabízíme Vám 2 čerstvé recepty na výborné bezové zavařeniny, které pro vás připravily šikovné kuchařky z výroby a vývoje receptů české společnosti Labeta - Džem z bezových květů a Jablečný džem s bezovými… Celý článek
  • lanterna zdrave muffiny s jablky a ovesnymi vlockami 1 WEBSIZE
    22. květen 2018 Recepty

    Zdravé muffiny s jablky a ovesnými vločkami

    "Muffiny patří k nejoblíbenějším pekařským výrobkům, které lze snadno připravit doma. Pokud chcete mlsat zdravěji, nahraďte v nich mouku ovesnými vločkami. Pokud navíc ještě vyřadíte cukr a místo něj použijete třeba stévii, získáte opravdu zdravý a současně velmi chutný dezert, jímž své hosty určitě potěšíte,“ říká Pavla Stoklasová, profesionální pekařka a cukrářka Resortu Valachy ve valašských Velkých… Celý článek
  • melouonyvsechny
    14. květen 2018 Recepty

    5 originálních receptů - proč si dopřát bezpeckové melouny Bouquet

    Osvěžte večírek nebo horké letní odpoledne skvělou chutí bezpeckových melounů Bouquet. Ve Španělsku vypěstované ovoce plné vitamínů, antioxidantů a lykopenu je skvělým zpestřením jídelníčku. Ať už chystáte pohoštění pro děti či pro přátele, meloun bude mít úspěch u každého. Proč s melouny Bouquet tuto sezónu… Celý článek
  • Jupi Superovocne recepty zelatinove bonbony print
    01. květen 2018 Recepty

    Superovocná inspirace pro vaši kuchyni aneb Recepty od ježečka

    Už se nemůžete dočkat léta a pravé prázdninové pohody? Většina z nás si určitě představí dny plné slunce, lenošení u bazénu a lehátko na terase s vychlazeným ovocným nápojem.Právě pro takové osvěžení je tu novinka: Superovocné sirupy Jupí! Sirupy obsahují 20 % ovocné šťávy a naopak v nich nenajdete žádné konzervanty, zahušťovadla, umělá barviva nebo sladidla. Díky vysokému podílu ovocné šťávy se Superovocné… Celý článek
  • smoutiepodlenova 2
    11. duben 2018 Recepty

    Jogurtové smoothie Balance

    Chuť jemně rozmixovaného ovoce a zeleniny s lahodným jogurtem Hollandia. To je nové smoothie Balance. Jogurtový nápoj s prospěšnými kulturami BiFi, minimálním obsahem cukru a vysokým podílem ovoce a zeleniny. Jogurtové smoothie Balance je určeno všem, kdo chtějí dbát na vyvážený a zdravý životní styl. A zároveň zbožňují chuťově pestré kombinace čerstvého ovoce a zeleniny v jemném jogurtovém… Celý článek
  • TIP Schneider Lovecký salám pizza
    27. únor 2018 Recepty

    Recept na výbornou domácí pizzu

    Přestaňte hledat! Už víme, jak udělat pravého gurmána šťastným. Sáhněte po tradičním Loveckém trvanlivém salámu značky Schneider v krájené variantě pro co nejpohodlnější konzumaci. Jemně zauzená lahůdka je sušena za stálé teploty – na výrobu 100 gramů typicky obdélníkového salámu bylo použito 135 gramů masa. Schneider plní chlapský sen! Doporučená cena za 90 g balení je 23,90… Celý článek
  • jecny livancovy dortik se zelenym jecmenem print
    09. únor 2018 Recepty

    Čtyři originální bio recepty na Valentýna

    Plánujete letos překvapit partnera na Valentýna něčím neobvyklým, co nadchne jeho chuťové buňky a navodí romantickou atmosféru? Přinášíme vám čtyři zajímavé recepty ze zdravých surovin, které jste možná ještě nikdy nevyzkoušeli. Nebojte se experimentovat, partner to jistě ocení! Celý článek
  • bramborovysalat
    20. prosinec 2017 Recepty

    Mistrovství v přípravě bramborového salátu vyhrál tradiční recept

    V sobotu 2. prosince proběhl ve středočeském Mratíně jedenáctý ročník Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2017. Letos se vyhledávané kulinářské soutěže účastnilo rekordní množství týmů, překvapením byla například speciální odrůda fialových brambor. Mistrovství se účastnilo 23 týmů, zhruba polovina z nich byly týmy juniorské. Vítězem kategorie seniorů se stal farmář Martin Pánek z… Celý článek
  • 3715 rgb 300dpi
    30. listopad 2017 Recepty

    Michelinský šéfkuchař Paul Bocuse vaří v litinovém hrnci Staub Cocotte

    Světoznámý michelinský šéfkuchař Paul Bocuse vaří v litinovém hrnci Staub Cocotte – vyzkoušejte jeho recepty! Značku Staub bez váhání doporučují přední světoví šéfkuchaři včetně francouzské ikony Paula Bocuseho, považovaného za zakladatele moderní gastronomie, jehož legendární výletní restaurace byla více než 50x za sebou oceněna třemi michelinskými hvězdami.… Celý článek
  • nebesky dobre susenky 01 WEBSIZE
    23. listopad 2017 Recepty

    Nebesky dobré sušenky

    Nebesky dobré sušenky. „Mandlové máslové sušenky jsou velice jednoduché na přípravu, chutnají skvěle a vydrží stejně dobré až dva měsíce. Hodí se na vánoční stůl a hezky zabalené klidně i jako dárek,“ doporučuje Sabina Kmecová z restaurace Nebespán v Kašperských Horách, která recept připravila.… Celý článek
  • Kaki Persimon Bouquet image 5
    21. listopad 2017 Recepty

    Kaki Persimon Bouquet – Přidejte do svých svátečních receptů velkou porci originality

    Kaki Persimon Bouquet – Přidejte do svých svátečních receptů velkou porci originality. Štrůdl, jednohubky s česnekovou pomazánkou, šunkové chlebíčky, bábovka... O svátcích si rádi dopřáváme tradice, avšak při vánočním či silvestrovském posezení s rodinou a přáteli si můžeme dovolit zahnat každoroční nudu originálními chutěmi. Vyzkoušejte některý z receptů s kaki Persimon Bouquet a oživte svou sváteční tabuli.… Celý článek
  • Dione image
    20. listopad 2017 Recepty

    Dione – Vykouzlete ze štědrovečerní večeře gurmánské setkání

    Letošní štědrovečerní posezení bude o něco lahodnější. Stačí k tomu jen několik triků, díky kterým vylepšíte tradiční vánoční menu skvělou chutí navíc. Dopřejte si krémovou rybí polévku se zeleninou Pod svíčkovou Dione. Připravte si bramborový salát takové chuti, že ho budete muset až do večeře bránit. A zkraťte si čekání na Ježíška gratinovanou lesní směsí, kterou připravíte během koledy. Obzvlášť u… Celý článek
  • MVM linecke
    08. listopad 2017 Recepty

    Vánoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí

    Mlékárna Valašské Meziříčí uvádí několik tipů na recepty vhodné pro adventní čas a Vánoce. Mlékárna má ve svém sortimentu kvalitní a chutné výrobky vhodné i pro přípravu tradičních i netradičních vánočních receptů. Mezi nejpoužívanější patří Kysaná smetana z Valašska a Bílý jogurt z Valašska, ze kterých jsou připraveny i následující recepty. Tyto výrobky mají široké uplatnění ve studené i teplé kuchyni a… Celý článek
  • vitana stava1 2
    13. říjen 2017 Recepty

    INSPIRATIVNÍ RECEPTY NA RYCHLÁ A CHUTNÁ JÍDLA

    Nové gelové šťávy v kelímku jsou určené na minutkovou kuchyni. Jednoduše se přidají na pánev k osmaženým čerstvým surovinám, snadno se rozpustí a zajistí to správné prolnutí chuti a surovin. Výslednému pokrmu dodají výbornou chuť i správnou konzistenci. Snadno, rychle a se zaručeným výsledkem s nimi připravíte dobré jídlo z opravdových surovin, i když nemáte času… Celý článek
  • Akademiekvality.cz Kolac
    27. září 2017 Recepty

    Pečeme, vaříme, restujeme… s jablky

    Jablka mají jednu velkou výhodu – jsou vždycky k dostání. Určitě je vám všem povědomá situace, kdy se znenadání nahlásí hosté a vy ještě narychlo pečete tolik oblíbený jablečný štrúdl. Jenže s jablky se toho dá v kuchyni vykouzlit mnohem víc. Aby byly pokrmy co nejchutnější a nejzdravější, vyplatí se je připravovat z kvalitních surovin. Ty poznáte mj. podle toho, že jejich obaly zdobí značky kvality, např. Klasa,… Celý článek
  • GRILOVANÉ JAHODOVÉ ŠPÍZY S DIPEM Z TVAROHU
    27. červen 2017 Recepty

    Pochutnejte si na dobrotách plných jahod

    Pochutnejte si na dobrotách plných jahod. Jahodová sezóna je v plném proudu. Přestože jsou čerstvé jahody naprosto dokonalé, můžeme si s nimi v kuchyni trochu pohrát. Jenom nezapomínejte, že ty nejlahodnější kousky si buď sami vypěstujete na zahrádce, nasbíráte na samosběru, nebo zakoupíte od tuzemských pěstitelů.… Celý článek
  • jahod4
    12. červen 2017 Recepty

    CHUTNÉ RECEPTY PRO JAHODOVOU SEZONU

    Víte, že zavařeniny, ovocná želé a džemy jsou zdravou variantou pro celoroční mlsání? O to více ty, které jsou připravené s láskou z natrhaného ovoce a s kvalitními přísadami. Nezapomínejme, že zavařování ovoce je jednou z nejtradičnějších forem konzervace potravin. Jahodová sezóna právě začala, takže je čas si užít skvělé letní dorty i začít s přípravou domácích marmelád. Maliny, jahody, rybíz, angrešt nebo… Celý článek
  • recethaa 2
    30. květen 2017 Recepty

    Originální recepty z nejlepší zmrzliny na světě

    Originální recepty z nejlepší zmrzliny na světě. Zdálo se vám někdy o zmrzlinovém království, kde bylo všechno jen z té nejlahodnější zmrzliny připravené ze samých poctivých surovin, jakými jsou pravá smetana a mléko v kombinaci s křupavými makadamovými ořechy, jemným karamelem, voňavou bourbonskou vanilkou, zlatavým medem nebo třeba pravou belgickou čokoládou? Probuďte se a začněte… Celý článek
  • Jaroslav Žídek Brzlík s cizronou a cibulí
    18. duben 2017 Recepty

    Nahlédněte pod pokličku dvěma slovenským šéfkuchařům

    Nahlédněte pod pokličku dvěma slovenským šéfkuchařům. Většina z nás si se slovenskou kuchyní vybaví tradiční brynzové halušky. Tentokrát přinášíme dva recepty, o které se s námi podělili pánové Tomáš Tejbus a Jaroslav Žídek. Oba šéfkuchaři se snaží při tvorbě receptů klást důraz na využívání lokálních surovin. Hosté od nich vždy ochutnají něco jedinečného, přitom tradičního, ale především lahodného. Jestli… Celý článek
  • Akademiekvality.cz FARMÁŘSKÝ SALÁT SE ZTRACENÝM VEJCEM
    16. duben 2017 Recepty

    Co s vejci? Máme pro vás inspirující recepty

    Co s vejci? Máme pro vás inspirující recepty. Kdy jindy se hodí nápadité recepty s vejci než o Velikonocích, kdy nám skoro lezou ušima? Nicméně bychom na ně neměli zapomínat ani v průběhu roku. Obsahují totiž kvalitní bílkoviny, téměř všechny vitamíny, mnoho minerálů a také tolik prospěšné antioxidanty. S výběrem vajec vám pomohou značky kvality potravin - např. Klasa, „biozebra“ apod. – které zaručují jejich… Celý článek
  • SCHNEIDER Koprivova nadivka komplet
    14. duben 2017 Recepty

    Kopřivová nádivka s krkovicí

    Kopřivová nádivka s krkovicí. Vybereme formu, ve které chceme nádivku péct. Vymastíme ji trochou másla a vysypeme strouhankou. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a dáme vysušit přes noc na sporák. Cibulku a česnek nakrájíme na jemno a opečeme na másle, až cibulka zesklovatí. Přidáme nakrájenou krkovici a 5 minut opékáme. Mladé kopřivy nasekáme nožem na drobno. Z bílků vyšleháme sníh. V míse smícháme… Celý článek
  • SCHNEIDER Konfitovany kralik HiRes
    14. duben 2017 Recepty

    Konfitovaný králík s pomerančovým chutney

    Konfitovaný králík s pomerančovým chutney. Králičí stehna den předem bohatě nasolíme, proložíme snítkami tymiánu, zakryjeme fólií a necháme odpočinout. Druhý den oklepeme přebytečnou sůl. Každé stehno pečlivě zabalíme do plátků Schneider snídaňové slaniny. Před servírováním vyjmeme opatrně měkká stehna z teplého sádla a necháme je pod grilem nebo v prudce rozpálené troubě opéct do zlatova. Servírujeme s lokši… Celý článek
  • Dione image 2
    05. duben 2017 Recepty

    Dione – Přivítejte jaro lehkými recepty!

    Dione – Přivítejte jaro lehkými recepty! Slunce nás konečně láká do ulic a slibuje letní teploty, které nás co nevidět čekají. V takové atmosféře na těžké jídlo ani není chuť. A proto jsme si pro vás nachystali dva tipy na jarní obědy, s nimiž se kil navíc obávat nemusíte. Využijeme křehkou zeleninu a ryby. Obě jídla můžete kombinovat s dalšími pokrmy a v obou jsme jako základ použili zdravou zeleninu a ovoce Dione,… Celý článek
  • Avokádový sendvič s mandlonézou
    03. březen 2017 Recepty

    Snídaně s rostlinnými nápoji Alpro

    Snídaně s rostlinnými nápoji Alpro. Rostlinné nápoje Alpro jsou ideální pro přípravu lahodných snídaní. Lze si je vychutnat samotné, přidat do kávy nebo čaje, připravit z nich nejrůznější smoothie kombinace. Jsou senzační s ranní porcí cereálií. Hodí se skvěle i pro přípravu sladkých i slaných pokrmů. Rostlinné nápoje Alpro neobsahují laktózu ani mléčné bílkoviny. Jsou obohaceny o vápník a vitaminy, mají… Celý článek
  • akademiekvality.cz kečup
    20. leden 2017 Recepty

    I s kečupem se dá vařit – zkuste originální a chutné recepty

    I s kečupem se dá vařit – zkuste originální a chutné recepty. Přestože kečup u většiny receptů nebývá hlavní surovinou, nepodceňujte jeho výběr. Pro usnadnění orientace v nepřeberném množství výrobků vám poslouží značky kvality potravin, jako jsou např. Klasa, Regionální potravina, „biozebra“, Evropské logo pro ekologickou produkci nebo třeba Chráněné označení (ZTS, CHZO, CHOP). Pokud chcete opravdovou kvalitu,… Celý článek
  • ryba1
    01. prosinec 2016 Recepty

    Vánoční ryba 3x jinak

    Vánoční ryba 3x jinak. O Vánocích kalorie neřešíme. Přesto bychom si ale měli rozmyslet, než na štědrovečerní tabuli zařadíme smaženého kapra a babiččin bramborový salát. Ne kvůli kaloriím – jednou za rok si zahřešit můžeme. Díky odlehčené večeři vám ale nebude těžko a budete mít sílu na návštěvy na Boží hod a sv. Štěpána. Navíc nebudete muset stát hodinu u pánve – stačí dát do trouby a můžete se jít bavit s… Celý článek
  • Bílé plus 6
    04. listopad 2016 Recepty

    Netradiční sváteční recepty z mléka a mléčných výrobků

    Netradiční sváteční recepty z mléka a mléčných výrobků.Přemýšlíte, jakými dobrotami obohatíte letos váš sváteční stůl? Stará dobrá klasika v podobě hutné české kuchyně se k tomuto ročnímu období sice hodí, ale proč nezkusit něco netradičního? Můžete se inspirovat šéfkuchařem Michalem Nikodémem, který si v rámci projektu na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus pro vás nachystal… Celý článek
  • Dione image
    24. srpen 2016 Recepty

    Nový jídelníček s Dione

    Dione – Připravte své tělo na nový jídelníček zdravou alternativou svíčkové. Když se řekne „jíst zdravě“, většina lidí si představí nevábný salát, po kterém má člověk hned hlad. Nebo naopak hned vidí oblíbená jídla, která už nebudou moci jíst. Ale pokud se opravdu chcete stravovat zdravě, musí vám jídlo, které si připravujete, chutnat, abyste neměli tendence vracet se k původní stravě.é… Celý článek
  • Bílé plus Ryba s mušlemi a omáčkou ze zakysané smetany 1
    11. srpen 2016 Recepty

    Svěží letní menu nejen z mléčných výrobků

    Svěží letní menu nejen z mléčných výrobků.Téměř každý dobrý kuchař vám poví, že je sice možné vařit bez mléka a mléčných výrobků, ale není to zkrátka ono. Do této skupiny odborníků přes mlsné jazýčky patří i Michal Nikodem, majitel pražského kulinárního studia Ola Kala. Díky své zálibě v produktech z mléka se zapojil oblíbený šéfkuchař do projektu na podporu mléka a mléčných výrobků Bílé plus a vytvořil na… Celý článek
  • sendvi3
    25. červenec 2016 Recepty

    Připravte si luxusní domácí sendviče!

    Připravte si luxusní domácí sendviče! Následující horké týdny přímo nabádají k letním lehkým pokrmům. V obchodní síti Tesco naleznete vše, co k přípravě domácích, ať už tradičních či netradičních sendvičů potřebujete. S létem se často mění i naše stravovací návyky. Knedlíky a jiná těžká jídla měníme za jídla, po kterých se cítíme stále svěží a plní energie. Ať už se chystáte na piknik, či na výlet na kole,… Celý článek
  • dione stul
    22. červenec 2016 Recepty

    Dione – Vyzkoušejte netradiční bramborový nákyp se špenátem nebo marcipánové koblížky

    Dione – Vyzkoušejte netradiční bramborový nákyp se špenátem nebo marcipánové koblížky. Pokud neustále hledáte triky, které vám usnadní přípravu domácích jídel, podívejte se na sortiment zboží značky Dione. Nejoblíbenější směsi ovoce nebo zeleniny můžete mít neustále v mrazáku a vykouzlit díky nim polévku, hlavní chod nebo dezert za pár minut.… Celý článek
  • olej cap 2
    14. červenec 2016 Recepty

    Sladké pečení s olivovým olejem

    Sladké pečení s olivovým olejem. Milujete sladké a často doma pečete? Připravte si odlehčenou formu dezertu s použitím olivového oleje. Olivový olej si navzdory zažitým mýtům uchovává své pozitivní vlastnosti i při vysokých teplotách, a je proto možné jej použít i na pečení sladkých dobrot, jako jsou sušenky, muffiny, koláče nebo cukroví. Tip pro Vás! Vyzkoušejte Cupcakes s olivovým olejem… Celý článek
  • IMG 8354
    12. červenec 2016 Recepty

    Čokoládový dortík s lanýži od šéfcukráře Martina Gani

    Čokoládový dortík s lanýži od šéfcukráře Martina Gani. Jak na to: Piškot: Vejce s krystalovým a vanilkovým cukrem si vyšleháme do pěny, před došleháním přidáme vodu, odstavíme a zlehka zamícháme prosátou mouku, vylijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech s papírem, pečeme při teplotě 220 stupňů asi 5-7 minut (v závislosti na typu trouby) do zlatova, po upečení a vychladnutí vykrajujeme kroužky s průměrem 5 centimetrů a… Celý článek
  • Tagliatelle
    02. červenec 2016 Recepty

    Tagliatelle s dušenou mrkví a nebo s avokádovým guacamole

    Tagliatelle s dušenou mrkví a nebo s avokádovým guacamole. Tip redakce na lehkou letní večeři. Těstoviny v létě milujeme. Recepty z těstovin jsou rychlé a dá se říct, že "těstoviny 100 x jinak" zvládneme připravit "s" i "bez" fantazie. Pokud máte zajímavý recept napište na reakční mail redakce@everydaymagazin.cz a podělte se se… Celý článek
  • Recept 1 Dokrupava.cz Chia razenka krevety koriandr
    08. červen 2016 Recepty

    CHIA RAŽENKA se salsou pico de Gallo a grilovanými krevetami s koriandrem

    CHIA RAŽENKA SE SALSOU PICO DE GALLO A GRILOVANÝMI KREVETAMI S KORIANDREM. Nová chia raženka je hlavní surovinou pro letní recept, který pro vás připravili autoři blogu Dokřupava.cz. Oba autoři – profesionální šéfkuchař Michal Suchánek i nadšená blogerka a gurmetka Anita Ponešová – k nové chia ražence přistoupili vlastním a rozhodně originálním… Celý článek
  • RawFest 2016 mapa 2
    03. červen 2016 Recepty

    Raw pokrmy mistra Russella Jamese

    Russell James patří v současnosti ke světová špičce kuchařů, kteří se věnují živé gastronomii. Tento britský šéfkuchař, podle deníku The Times nejlepší raw šéfkuchař na ostrovech, aktivně šíří osvětu syrové stravy, vede kurzy rawfood a má tisíce fanoušků po celém světě. Jeho vášní je ukazovat lidem, jak jednoduše lze připravit dech beroucí večeři nebo lahodné raw sendviče, které báječně chutnají a také… Celý článek
  • websize jana havrdova
    31. květen 2016 Recepty

    Recepty na dobroty bez lepku

    Recepty na dobroty bez lepku. V České republice žije asi 100 000 celiaků – lidí, kteří trpí alergií na lepek, bílkovinu nacházející se v obilí. Ovšem přibývá i těch, kteří se lepku zřekli dobrovolně. Podle odborníků u nás dodržuje bezlepkovou stravu až 20 % lidí. Nejen jim jsou určeny následující recepty, které navíc dokazují, že bezlepková strava rozhodně nemusí být nudná.… Celý článek
  • frape 2
    08. květen 2016 Recepty

    Exotické cestovatelské frappé recepty od NESCAFÉ Classic

    Léto je v plném proudu, ze všech koutů slyšíte volání dálek, v uších vám zní šumění moře a zpěv racků, ale práce a další povinnosti vám nedovolí sbalit kufr a vyrazit vstříc exotickým destinacím a nekonečným plážím? Nezoufejte, NESCAFÉ Classic má řešení nadosah ruky! Připravte si podle originálních receptů inspirovaných cizími zeměmi ledové frappé a hned po prvním doušku se alespoň v mysli přenesete o tisíce… Celý článek
  • websize glace vanille 2
    11. duben 2016 Recepty

    Recept na domácí vanilkovou zmrzlinu

    Jednoduchý Recept na domácí vanilkovou zmrzlinu. „Pokud jste dostali s teplejším počasím chuť na vanilkovou zmrzlinu, můžete si ji docela jednoduše připravit i doma, a to bez jakéhokoliv přístroje na výrobu zmrzliny. Stačí mít doma mrazák,” říká Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.… Celý článek
  • velik
    23. březen 2016 Recepty

    Jak ozvláštnit velikonoční stůl?

    VELIKONOČNÍ RECEPTY OD VITANY. Jak ozvláštnit velikonoční stůl? Velikonoce jsou za dveřmi a vy přemýšlíte, jakou dobrotou překvapit vaše děti nebo uctít hosty? Přinášíme vám 2 rychlé recepty, díky kterým pohostíte během chvilky rodinu i přátele a vytvoříte dokonalou velikonoční tabuli… Celý článek
  • Ptačí mléko obláčkový nápoj
    10. březen 2016 Recepty

    Obláčkový nápoj - Ptačí mléko

    Obláčkový nápoj aneb Zavzpomínejte na dětství a ochutnejte ptačí mléko. Ptačí mléko - buď ho milujete, nebo ne. Dětství však připomíná téměř všem. Obláčkový nápoj aneb Zavzpomínejte na dětství a ochutnejte ptačí mléko Ptačí mléko - buď ho milujete, nebo ne. Dětství však připomíná téměř všem. Jemné obláčky plovoucí v krému a vůně vanilky. Zkusit si jej můžete připravit doma nebo se vydejte ochutnat ptačí… Celý článek
  • marmelady 02
    01. únor 2016 Recepty

    Nebespán café - Pomerančová marmeláda plná vitamínů

    Pomerančová marmeláda plná vitamínů. "Hotovou marmeládu vložte do čistých suchých sklenic, zašroubujte a obraťte víčkem dolů (nechte je v této poloze až do vychladnutí). Pro jistotu můžete ještě sterilovat. Nejlépe v troubě na plechu s trochou vody při teplotě devadesát stupňů zhruba třicet minut,” radí Sabina… Celý článek
  • zeleny kok
    29. leden 2016 Recepty

    Oslavte příchod jara zeleným drinkem

    Do koktejlové sklenky dejte zmrzlinu, rovnoměrně pokapejte créme de menthe a přelijte sektem. Dozdobte snítkou máty. Celý článek
  • vitr
    22. leden 2016 Recepty

    ZDOBTE, CUKRUJTE A ZKRÁŠLUJTE

    ZDOBTE, CUKRUJTE A ZKRÁŠLUJTE. Ať už se chystáte upéct lahodný moučník politý čokoládou nebo si dosladit život cukrem s rumovou příchutí, výrobky od Vitany vám přijdou vhod. Celý článek
  • web ovocno jogurtovy salat foto Jaroslav Appeltauer
    13. leden 2016 Recepty

    Recepty na zdravé svačinky, které dětem chutnají

    Ovocný salát s jogurtem Celý článek
  • CAJ
    07. leden 2016 Recepty

    Zázvorový sirup a kandovaný zázvor: dobroty, které zahřejí

    Zázvorový sirup a kandovaný zázvor: dobroty, které zahřejí Celý článek
  • Igor Čehy kopie
    30. prosinec 2015 Recepty

    NEODOLATELNÉ DVOUCHODOVÉ MENU

    NEODOLATELNÉ DVOUCHODOVÉ MENU. Grilovaná kachní foie gras, tvarohové široké nudle s karamelizovanou šalotkou. Autor: Igor Čehy, šéfkuchař Grand Hotelu River Park a Luxury Collection Hotel, Bratislava Celý článek
  • La Lorraine Maslova vanocka Premium Dokrupava.cz 2
    11. prosinec 2015 Recepty

    Tradiční vánočka z bohatého máslového těsta – kdysi oblíbený dárek, dnes královna pečiva na vánočním stole

    Tradiční vánočka z bohatého máslového těsta – kdysi oblíbený dárek, dnes královna pečiva na vánočním stole. Vánočka by se bez nadsázky dala nazvat královnou vánočního pečiva. Její historie sahá údajně až do 14. století, ačkoliv tehdejší vánočka se té dnešní podobala jen vzdáleně. Zpočátku se totiž jednalo o nepletené pečivo podlouhlého tvaru, které se nazývalo calta. Vzhled i používané názvy pro tento druh pečiva se… Celý článek
  • Olakala-croissant-78
    10. listopad 2015 Recepty

    Sváteční croissanty - Předvánoční pečení s projektem „Bílé plus“

    Předvánoční pečení s projektem „Bílé plus“: Sváteční croissanty s netradičními mléčnými náplněmi (sladká i slaná verze) s horkou vánoční aztéckou čokoládou. Vedoucí kurzu: Michal Nikodem. Více zajímavých informací a inspirativních receptů naleznete na www.bileplus.eu. Celý článek
  • web ganache
    26. říjen 2015 Recepty

    Ganache: lahodný hruškový koláč s exotickým názvem

    Ganache: lahodný hruškový koláč s exotickým názvem. „Tomuto koláči s karamelizovanými hruškami a čokoládovou polevou se říká ganache a docílíte v něm jednoduchého spojení dvou ingrediencí, které spolu nádherně ladí – nasládlé hrušky a mírně hořké silné chuti čokolády. Pokud se nebojíte trochu výraznější chuti, přidejte do hrušek při vaření dva květy badyánu,“ říká Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v… Celý článek
  • Dýňová polévka s jablky
    16. říjen 2015 Recepty

    Dýňová polévka s jablky

    Alpro představuje novinky pro zpestření podzimně - zimního jídelníčku. S nastupujícím chladným počasím dochází často i ke změnám jídelníčku, o slovo se hlásí vydatnější pokrmy. Rádi si pochutnáme na teplé polévce, vyzkoušíme dobroty z plodin, které jsou právě dostupné na zeleninových trzích, prohřejeme tělo dobrým, teplým nápojem. Alpro představuje nové recepty vhodné pro podzimně - zimní jídelníček. Celý článek
  • tatin
    30. září 2015 Recepty

    Tarte tatin – lahodný omyl francouzské cukrářky

    Tarte tatin – lahodný omyl francouzské cukrářky. Je to jeden z nejslavnějších francouzských koláčů, ale paradoxně vznikl jaksi omylem. Celý článek
  • Camembert 01
    21. červenec 2015 Recepty

    Camembert zapečený v listovém těstě - Grilování s Kozlem

    Grilovací sezóna je v plném proudu a tak je čas na radu sládků z Pivovaru Velké Popovice. Jak spojit chuť grilovaných pokrmů a poctivého piva? Z portfolia značky Velkopopovický Kozel se ke grilování nejvíce hodí Velkopopovický Kozel 11. Celý článek
  • web meruňkový koláč 5 kredit nebespan.cz
    07. červenec 2015 Recepty

    Meruňkový koláč s tvarohem: Letní klasika jinak

    Meruňkový koláč s tvarohem: Letní klasika jinak. „Letní klasika – meruňkový koláč – nemusí být jen z kynutého těsta. V téhle variantě ho upečete rychleji, a také vám vydrží mnohem déle křehký. Ale je tak dobrý, že ho možná sníte rychleji, než stihne vychladnout,“ říká Jana Ferenčíková z Nebespán café & apartments v Kašperských horách. Celý článek
  • kavarna 4 kredit Nebespan.cz
    10. červen 2015 Recepty

    Nejčokoládovější čokoládový cheesecake

    Nejčokoládovější čokoládový cheesecake. Cheesecake může mít mnoho podob. Ten nejlahodnější ovšem patří ke klasickému anglosaskému stylu. Náplň z čerstvého sýra je hladká, téměř krémová, a rozpouští se na jazyku. „Na dobré čokoládě ani sušenkách nešetřete, rozhodují o výsledku. Čokoládu vyberte kvalitní, hořkou, s obsahem minimálně sedmdesát procent kakaa a bez rostlinných tuků. Zážitek z čokoládové chuti umocní… Celý článek
  • jogurt
    03. červen 2015 Recepty

    Lehké recepty z Mlékárny Valašské Meziříčí

    Lehké recepty z Mlékárny Valašské Meziříčí. Jaro je již v plném rozkvětu. Stromy pučí, tráva se zelená a mnoho z nás se rozhodlo pro odlehčenou kúru v podobě zdravějšího jídelníčku. Mlékárna Valašské Meziříčí proto připravila sladké recepty, které zachutnají celé rodině a přitom jsou velmi lehké. Mléčné výrobky v podobě jogurtů nebo kefírů patří tradičně na stůl v mnoha domácnostech. Mlékárna Valašské Meziříčí se… Celý článek
  • Cibulačka
    30. květen 2015 Recepty

    Francouzské cibulačka-cibulová polévka je jedním z nejstarších pokrmů

    Francouzské cibulačka - Cibulová polévka je jedním z nejstarších pokrmů. Předpokládá se, že existuje už od doby, kdy se začala cíleně pěstovat cibule. Největšího rozmachu se cibulačka dočkala v antickém Řecku a Římě. Byla to velmi levná a nenáročná plodina, která posloužila jak hladové chudině, tak císařům. Předpokládá se, že svou nynější podobu získala až ve Francii na přelomu 17. a 18. století. Předtím se totiž… Celý článek
  • Recept Vegetarianske kapustove karbanatky
    05. květen 2015 Recepty

    Vegetariánské karbanátky z kapusty

    Skvělé vegetariánské karbanátky z kapusty: Nejprve si připravte kapustu Dione. Kapustu vložte do hrnce s 500 ml osolené vroucí vody, krátce povařte a sceďte. Ještě v době, kdy se vám vaří kapusta, si na másle orestujte jarní cibulku. Tu na závěr osolte a opepřete. Připravte si také brambory. Ty uvařte už oloupané a nakrájené v osolené a okmínované vodě. Pak je rozšťouchejte. Kapustu, cibulku a brambory smíchejte… Celý článek
  • IMG 4507 2
    11. duben 2015 Recepty

    Tsoureki Bread - řecký velikonoční chléb

    Tsoureki je tradiční velikonoční řecký chléb. Je podobný našemu mazanci a většinou se peče jako cop nebo bochánek, ozdobený je obarveným vařeným vejcem.Připravíme si: kostku droždí rozdrobeného ve 1/4 l vlažné vody, půl šálku mléka, půl šálku másla, 1 lžičku vanilky, 1 polévkovou lžíci nastrouhané pomerančové kůry, 1 polévkovou lžíci anýzovky, lžičku anýzového oleje, půl šálku medu, malou lžičku soli, popdle hustoty… Celý článek
  • Testoviny se spenate a kurecim masem
    07. duben 2015 Recepty

    Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

    Recept na Těstoviny se špenátem a kuřecím masem jsou navíc skvělou „rychlovkou“, kterou zvládnete připravit za půl hodiny. Strávníky ale zároveň nijak neodbydete. Celý článek
  • Bílé plus - Krémový cibulkový dip
    21. leden 2015 Recepty

    Krémový cibulkový dip

    Krémový cibulkový dip - projekt www.bileplus.eu Celý článek
  • web kysane zelí 2 kredit www.skaba.cz
    15. leden 2015 Recepty

    Jak připravit kysané zelí

    Jak připravit kysané zelí a jak ho „užívat“ Zelí nakrájíte, přidá se sůl, kmín, cibuli pokud máte rádi. Uložíte do sudu a zalijete 6 až 8 % roztokem kuchyňské soli. Nálev odstraní vzduch a vytvoří se podmínky pro mléčné kvašení. Celý článek
  • IMG 2238
    02. leden 2015 Recepty

    Vasilopita - Řecký novoroční sladký chléb

    Vasilopita - Řecký novoroční sladký chléb. Chléb Vasilopita se tradičně krájí při úderu půlnoci na Silvestra. Kdo minci najde, bude mít štěstí po celý příští rok. Poznámka: Dnes jsou mince nevhodné při pečení. U nás doma jsem minci nahradili sušenými švestkami a nápis vylepšili malou šiškou:-) Celý článek
  • Bloody Mary - ilustrační snímek
    02. leden 2015 Recepty

    Bloody Mary

    Lahodná rajčatová šťáva vždy po ruce - Zbožňujete chuť zralých rajčat? Pak rozhodně vyzkoušejte Otma Rajčatovou šťávu v plechovce s praktickým otvíráním. Spolehlivě zažene žízeň po ránu i sportovním výkonu, neztratí se v kuchyni ani na výletě a na Silvestra nebo svátečním večírku s ní snadno vykouzlíte skvělý koktejl Bloody Mary. 250 ml za 19,90 korun Celý článek
  • BÍLÉ PLUS KOLÁČKY 3
    07. prosinec 2014 Recepty

    Kynuté slavnostní koláčky s Michalem Nikodemem

    Kynuté slavnostní koláčky - inspirujte se originálními náplněmi koláčků, které vytvořil šéfkuchař Michal Nikodem speciálně pro projekt Bílé plus. www.bileplus.eu Celý článek
  • Tvarohový koláč s brusinkovým želé a brandy snaps zm
    18. červenec 2014 Recepty

    Tvarohový koláč s brusinkovým želé a brandy snaps

    Tvarohový koláč s brusinkovým želé a brandy snapsRecept od Radka Šubrta, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, který se koná 17. – 19. října 2014, www.gastrofoodfest.cz. Vizitka: Radek Šubrt – šéfkuchař a majitel restaurací AMADE a SOKOOL a jídelen Na Pruhu a Na Krejcárku. Celý článek
18. listopad 2018
Dnes má svátek Romana

Počasí


 

IMG 5592

jota

 

banner Luxor1

 

 bustourist

 logomotylek