-
14. březen 2023 Recepty
Přivítejte jaro s kvalitními potravinami
Jaro, to znamená spoustu slunce, venkovních aktivit a odlehčené pokrmy. A jak jinak začít další jarní den než pořádnou snídaní? Ať se rozhodnete pro domácí granolu, nebo bulku s bylinkovým máslem, vyberte si na jejich přípravu kvalitní suroviny. A jak je poznáte? Při čtení jednotlivých etiket věnujte pozornost značkám kvality. Výrobky označené logy Klasa, Regionální potravina nebo BIO najdete mezi čerstvými i… Celý článek -
20. únor 2023 Recepty
Čerstvé jarní odlehčení s kefírem a špenátovými palačinkami
Lidstvo se od nepaměti řídilo přírodními zákonitostmi. Ctilo cykly v přírodě, ze kterých pochází i řada pověr. Například sbírání bylin za úplňku byla věnována veliká pozornost. Následovalo období velkého odklonu od podobných pohanských zvyklostí, ale moderní člověk se opět k některým osvědčeným tradicím navrací. Dnes ve stejném postavení Měsíce tento zvyk používáme, když pokládáme specifické kameny do… Celý článek -
08. prosinec 2022 Recepty
Užijte si nejkrásnější svátky v roce s recepty z kvalitních surovin
Konec roku s sebou přináší nejen zimní radovánky, ale také nejkrásnější svátky v roce. Čas, který si chceme užít s těmi nejbližšími a rodinou. Chvíle, kdy si přejeme především pohodu a dobrou náladu. A k tomu všemu jsme si pro vás připravili zajímavé a netradiční recepty z kvalitních surovin. Abyste měli vždy jistotu, že kupujete kvalitní suroviny, zaměřte se při výběru potravin na přítomnost log kvality Klasa,… Celý článek -
29. listopad 2022 Recepty
Kokosky s griotkovým krémem v ruby čokoládě od cukráře Josefa Maršálka
Za oknem je mlha a déšť. Ze stromů jako poslední záchvěvy podzimu padá zbylé listí. Příroda je nachystaná na zimu, o víkendu dokonce napadl i první sníh. Avšak na pořádnou sněhovou nadílku, která definitivně zahalí okolí do zimně vánoční atmosféry, si zatím ještě počkáme. Už nyní si ale můžeme čekání zpříjemnit receptem od mistra cukráře Josefa Maršálka. Josef se s námi podělil o recept na sněhově bílé… Celý článek -
29. listopad 2022 Recepty
Sádlové knoflíky s pistáciemi od Josefa Maršálka
Advent by měl být čas klidu a pohody. V posledních letech se ale prosincové týdny změnily na vánoční šílenství. Sháníme vánoční výzdobu, dárky, uklízíme a dekorujeme, to všechno k tomuto období zkrátka patří. Na moment zpomalit a zrelaxovat nabízí trocha vánočního pečení. Bez toho, aniž by vám domov provonělo čerstvě upečené cukroví, zkrátka není advent. Zpestřit si pečení můžete originálním receptem na… Celý článek -
24. listopad 2022 Recepty
Zimní nápoje pro zahřátí i na dobrou náladu
Francouzská kuchyně dala světu pojem gastronomie. Mlékárna Valašské Meziříčí pak dává zase lidem zakusit pravou chuť poctivé čerstvé smetany a mléka. A jak lze pomoci těchto základních surovin vytvořit gastronomickou pochoutku? Zcela jednoduše, a to v podobě domácího vaječného likéru nebo pravé čokolády. Oba nápoje lze pak v zimním období a pro sváteční chvíle přichystat také horké. Gurmán si nejenom… Celý článek -
10. listopad 2022 Recepty
České brambory v podzimním menu
Podzim a čerstvé lokální brambory – tato kombinace k sobě zkrátka neodmyslitelně patří. Že vám už ale dochází inspirace, co z nich připravit, a nechcete skončit u tradičních nebo ohraných receptů? Vsaďte na pokrmy, které dobře znáte, ale ozvláštněte je tak, aby chutnaly jako nikdy předtím! Vyzkoušejte originální recepty kuchařů z pražské restaurace La… Celý článek -
30. říjen 2022 Recepty
Halloweenské cupcaky s čokoládovými pavučinami
Poslední říjnovou noc se opona mezi světem živých a zesnulých pootevře a svět oslaví tradiční anglosaský svátek Halloween, jehož kořeny sahají až za hranice našeho letopočtu. I když v Česku asi rýmovačku koledníků „koledu nebo něco provedu“ často neuslyšíte, určitě si nezapomeňte alespoň vydlabat strašidelnou dýní, která dle legendy ochrání váš domov před zlými duchy. A pokud budete chtít být opravdu… Celý článek -
26. říjen 2022 Recepty
Svatomartinské rohlíčky neboli vandrovnice a Šneci z kynutého těsta
Pokrmy, které připravujeme pro určitá období roku mají svoje historické kořeny a tradice. Existuje dokonce celá kniha o dějinách chutí. V ní se autor snaží vypátrat například proč Evropané, jejichž kuchyně široce používala koření od dob Římské říše, s příchodem 19.století zcela tuto svou zálibu v koření opustila. Homér zase popisuje podrobně nejenom svou dobu, ale široce píše o jídle. Jídlo a pití pro něho nejsou… Celý článek -
09. říjen 2022 Recepty
Dýně v hlavní roli! Zpříjemněte si ráno báječnou snídaní
Kdo by nemiloval dýně, s nimiž se v posledních letech, zejména v době podzimu, roztrhl pytel. V kuchyni máte nespočet možností, jak je zpracovat, zapomeňte ale pro tentokrát na obvyklou krémovou polévku a popusťte uzdu fantazii. Vyzkoušejte je nasladko, inspirujte se našimi recepty a připravte si báječné snídaňové pokrmy, které rozzáří váš den!Muškátová, máslová nebo Hokkaidó? Záleží jen na vás, po kterém druhu… Celý článek -
04. říjen 2022 Recepty
Dobroty s kaki Persimon Bouquet
Ve chvíli, kdy se za okny promění počasí a horké slunečné paprsky vystřídají plískanice, obvykle zatoužíme po jídle, které nás zahřeje a dodá nám energii. A když má navíc neodolatelnou chuť, je bez pecek a obsahuje spoustu vitamínů, není o čem přemýšlet. Ovoce kaki Persimon Bouquet je na první pohled nenápadný oranžový plod. Následující recepty na podzimní kakao, kaki sušenky s čokoládou, těstoviny s kaki… Celý článek -
14. září 2022 Recepty
Rozzařte kuchyni skvělými podzimními saláty
Barevné saláty jsou pro mnohé z nás spojeny zejména s obdobím léta. To je ale velká škoda především proto, že i v trochu chladnějších měsících máme na výběr ze širokého množství sezónních druhů ovoce a zeleniny. Inspirujte se našimi recepty a uvidíte, že vykouzlíte pokrmy, které budou lahodit nejen… Celý článek -
13. září 2022 Recepty
Oslavte Mezinárodní den čokolády stylově ve společnosti superpotravin
Čokoládová historie se píše již přes tři tisíce let, od dob kdy, kmeny Mayů a Aztéků poprvé vyrobili hořký nápoj z kakaových bobů, a pojmenovali jej „potrava bohů“ (theobroma). Dnes i my můžeme mlsat tuto božskou pochoutku v mnoha podobách. A jak jinak oslavit svátek všech milovníků čokolády, který proběhl 13. září, než tím nejčokoládovějším dezertem? Vyzkoušejte náš recept na brownies z vysokoprocentní… Celý článek -
31. srpen 2022 Recepty
Originální džemy ze sezónních dobrot.
Zavařeniny v podobě lahodných džemů a marmelád jsou v Česku starou dobrou klasikou. A i když většina z nás nedá na tradiční a osvědčené recepty dopustit, občas stojí za to pustit do kuchyně i svěží vítr v podobě něčeho nového. Zkuste naše originální tipy a vyzkoušejte výborné džemy z letních… Celý článek -
21. červenec 2022 Recepty
Levandulové muffiny s citronovou polevou
Sezóna levandule, která kvete obvykle od června až do konce srpna, právě vrcholí. Fialové kvítky této léčebné byliny nejsou pouze na okrasu, ale dlouhá léta se využívají v kosmetice či v léčitelství. Nyní však nastal ten pravý čas vyzkoušet její kouzla v kuchyni. Proto jsme ve starých herbářích našich babiček pro vás našli recept na lehké levandulové muffiny ze špaldové muky s citronovou polevou, které krásně… Celý článek -
19. červenec 2022 Recepty
Upečte si s námi poctivou českou bublaninu
Kdo neochutnal naši českou bublaninu, jako by nebyl. Tradiční třený dezert plný sezónního ovoce a kvalitních surovin, který mezi letními moučníky nemá konkurenci. Receptů na její přípravu existuje mnoho – od hrníčkové přes tvarohovou až po fit či veganské alternativy. My jsme si pro vás připravili nadýchanou variaci s malinami a mandlemi, kterou zvládnete jednoduše připravit vy i vaše děti. Stačí mít po ruce ty… Celý článek -
29. červen 2022 Recepty
Rebarborový koláč s benefity špaldové mouky a kokosového cukru
Aktuálně vrcholí sezóna oblíbené rebarbory, jejíž sběr je ideální od počátku května do konce června. Proto vám právě v tomto období přinášíme užitečný tip, jak ji kreativně využít v kuchyni. Rebarbora se v posledních letech totiž stala velmi oblíbenou přísadou do pečení, ale své místo má i ve slaných pokrmech. Své kořeny má v Anglii, avšak původně pochází z tibetské části… Celý článek -
31. květen 2022 Recepty
Oslaďte si život s recepty plnými bezpeckových melounů Bouquet
Sladká chuť neodmyslitelně patří k ovoci. Bezpeckové melouny Bouquet mají sladké chuti víc než dost, a to díky svému původu. Vyrostly totiž na svazích kolem Valencie, kde jejich chuti pomáhalo silné španělské slunce. Skvěle proto doplní jakýkoliv dezert. Hodí se do dortíků i lehkých ovocných svačinek, připravíte z nich lahodný sirup nebo důmyslné carpaccio. To vše během okamžiku a s téměř zaručeným… Celý článek -
30. květen 2022 Recepty
Zpestřete si grilovačku pořádně okořeněným špízem
Hledáte novou inspiraci pro grilování na zahradě nebo terase? Nemusíte vymýšlet nic světoborného, oblíbený špíz stačí dochutit vymazleným kořením od Vitany a gurmánský zážitek je v podstatě zaručen. Na masových špízech není v podstatě co zkazit. Vezmete osvědčené suroviny, pokrájíte je na kostky a dochutíte. Nicméně pokud tento proces děláte pokaždé stejně, je možné, že se vám už mohly přejíst. Inspiraci na… Celý článek -
24. květen 2022 Recepty
Na pořádnou grilovačku nezapomeňte koupit koření a omáčky
Většina lidí griluje několikrát do roka a například omáčky a dresinky používá při každé grilovačce až 94 % spotřebitelů. Pro letošní grilovací sezónu Vitana uvádí na trh nové pomocníky pro přípravu grilovaných pochoutek. Od praktických balení omáček a dresinků po výhodnější balení oblíbených druhů… Celý článek -
20. květen 2022 Recepty
Vychutnejte si svěží letní recepty s bezpeckovými melouny Bouquet
Jídlo nejlépe chutná v dobré společnosti a pod širým letním nebem. Připravte na své zahradní party, dětské oslavy, grilování, setkání s rodinou a přáteli melounové pochoutky, které potěší vaše hosty a které připravíte během několika minut. „Tajná“ ingredience každého z receptů je meloun Bouquet. Toto lahodné bezpeckové ovoce uzrálo u španělské Valencie, obsahuje řadu vitamínů, minerálů a antioxidantů. A kromě toho… Celý článek -
15. květen 2022 Recepty
Vyzkoušejte mechový dort ze špaldové mouky
Jak nejlépe oslavit květnový lásky čas? No přece pečením. Už naše babičky věděly, že láska prochází žaludkem, proto s námi vyzkoušejte recept na mechový dort, který ocení nejen vaši nejbližší. Dezert připomínající nadýchaný polštářek mechu, který jsme jako děti sbírávali v lese, můžete zkusit připravit v zelenější (výživnější) verzi, a to ze špaldové mouky. S hladkou špaldovou moukou Babiččina volba vytvoříte… Celý článek -
07. květen 2022 Recepty
Bábovka z valašského jahodového jogurtu a jarní bramborový salát s ředkvičkami
Císařská bábovka, mouřenín nebo francouzský savarin, tak to jsou jen některé z historických receptů na bábovku z dob našich praprababiček, vydaných na počátku dvacátého století v legendární kuchařce od Magdaleny Dobromily Rettigové. Receptů na sladký dezert existují stovky, ale Mlékárna Valašské Meziříčí přináší jediný s lahodným jahodovým jogurtem. Ať už bábovku z Valašska budete péct sama nebo s dětmi pro… Celý článek -
30. duben 2022 Recepty
Budapešťská pomazánka
Velmi snadné, 10 minut, chlebíčky ze 2 baget; 1 balení tvarohu; 1 sklenice Papriky červené řezané Znojmia; 1 lžička sladké papriky; špetka soli; špetka chilli nebo pálivé papriky; ½ bílé cibule; 2 menší bílé francouzské bagety. Cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Papriky slejte přes sítko a nakrájejte na ještě menší kostky. Zeleninu smíchejte v misce s tvarohem a zamíchejte společně s kořením. Namažte na… Celý článek -
29. duben 2022 Recepty
Rychlá špenátová polévka - Znojmia
Snadné, 15 minut vaření, pro 4 osoby:1 balení Českého špenátu (protlak) Znojmia; 1 velká bílá cibule; 1 stroužek česneku; 2 lžíce másla; 1 smetana na vaření; 1 litr zeleninového vývaru, sůl a pepř dle chuti. Cibuli oloupejte, pokrájejte najemno a osmahněte v kastrolu na másle. Přidejte prolisovaný česnek a špenát, zalijete vývarem, vařte asi 15 minut, a nakonec vše zalijte smetanou. Promíchejte. Polévku nemusíte… Celý článek -
17. březen 2022 Recepty
Objevte nakvašený zázrak v podobě kimchi
Korejský zázrak jménem kimchi vtrhl do českých kuchyní teprve nedávno, ale rychle si získal velkou popularitu. Kombinace kvašeného zelí a další zeleniny totiž nabízí nespočet variací a možností konzumace i úprav. Kromě toho, že s kimchi zazáříte v kuchyni, prospěje také vašemu zažívání. Ačkoliv prospěšnost fermentovaných potravin byla známá už našim předkům, obnovit zašlou slávu kvašení se naplno podařilo… Celý článek -
16. březen 2022 Recepty
Pestré jaro v Pekařství Hello! a Mr.Baker
Jarní únava? Nedostatek energie? Chuť na něco dobrého? Žádný problém! V Pekařství Hello! a Mr.Baker na začátek jara připravili širokou nabídku lahodných croissantů. Přijďte je ochutnat! Celý článek -
07. březen 2022 Recepty
Peče celá země - Jahodové indiánky s vlčím mákem
Souboj o titul Peče celá země odstartuje už v sobotu 12. března ve 20:10 hodin, kdy se na Jedničce České televize divákům představí aktuální finálová dvanáctka druhé řady soutěže Peče celá země. Hodnocení jejich výkonů se zhostí Míša Landová a Josef Maršálek, vroli moderátorů se i tentokrát představí Tereza Bebarová a Václav… Celý článek -
22. únor 2022 Recepty
Pečení bez lepku - BERÁNEK BEZ LEPKU
vyzkoušejte produktovou novinku od zn. Labeta - bezlepkovou směs na velikonočního Beránka. Sezónně seženete v prodejnách Tesco a na e-shopu labeta.cz. Více informací i inspirativních receptů najdete na www.labeta.cz Celý článek -
24. listopad 2021 Recepty
Hostina bohů aneb dobroty z kaki Persimon Bouquet
Ještě před pár lety u nás málokdo věděl, co kaki Persimon Bouget vlastně je. Dnes se stalo velmi oblíbeným podzimním a zimním ovocem. Kaki Persimon Bouquet je aromatičtější odrůda tradičního kaki, která se pěstuje ve Španělsku speciálně vyvinutým postupem. Díky němu má ovoce pevnější dužinu a vydrží déle než jiné odrůdy. Plně dozrálé plody mají vynikající osvěžující, sladkou chuť a jejich dužina bez pecek… Celý článek -
12. listopad 2021 Recepty
Podzimní recepty, které zahřejí
Chladný a sychravý podzim je obdobím, kdy si rádi dopřejeme něco teplého, co nás zároveň pořádně zasytí. Ideálním nápadem jsou proto vydatné polévky bohaté na ingredience, pro které nemusíme chodit daleko. Brambory, houby nebo kořenová zelenina? To vše by nám v těchto měsících v kuchyni rozhodně nemělo chybět. Pokud hledáte inspiraci, vsaďte na naše kulinářské… Celý článek -
26. říjen 2021 Recepty
Vystrašit a potěšit. Rychlé sladké tipy na halloweenské dobroty
Nejrůznější druhy dýní, tradice jejich vydlabávání a všelijaké dýňové speciality. To vše se už taky stalo symbolem českého podzimu. Oslava „strašidelného“ svátku s keltskými kořeny, který se zakořenil pod americkým názvem Halloween, letos vychází na neděli – ideální den na to, upéct s dětmi strašidelné minidezerty. Pokud ještě nevíte jaké, přinášíme kreativní recepty, které zabaví děti, ale určitě se setkají… Celý článek -
30. září 2021 Recepty
U Čechů stále vítězí jahoda a vanilka, říká zmrzlinářka.
Zmrzlina z pardubického perníku, nanuk z krkonošských borůvek či sorbet z čerstvě natrhaných malin? Monika Pavlisová se výrobě zmrzliny na Pardubicku věnuje již 16 let. Z desítek kil čerstvého i mraženého ovoce od regionálních dodavatelů dokáže vykouzlit nezaměnitelné chuťové variace, za kterými se sjíždějí lidé z dalekého okolí. Inspiraci čerpá od mistrů z Itálie, kam se jezdí každoročně vzdělávat. Díky… Celý článek -
21. září 2021 Recepty
Kukuřice v kuchyni
Kukuřice jako zlatý poklad ve spižírně. Připravíte ji na mnoho způsobů. Kukuřice je považována za sezonní nutriční bombu a její hlavní období právě teď začíná. Zaměřte se ve svém jídelníčku na pokrmy z této suroviny, kterou milují děti i dospělí, a připravte si z ní originální recepty ke každé příležitosti. Prozradíme také, kam se vydat pro tu… Celý článek -
15. září 2021 Recepty
Slaný „českejk“
Ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou přinášíme tip na netradiční cheesecake, který ocení jak vaše děti, tak celá rodina.Mléko a mléčné výrobky jsou považovány za základní zdroje vitaminů a minerálních látek, které děti, v průběhu růstu, skutečně velmi potřebují. Z tohoto důvodu přinášíme ve spolupráci s food bloggerkou Barborou Charvátovou, která se zaměřuje na přípravu pokrmů pro děti, zcela… Celý článek -
08. září 2021 Recepty
Podzim ve znamení vín a sýrů.
Jen málokdo si dokáže představit podzim bez vinobraní. Ochutnejte letos lokální bio vína v kombinaci s bio sýry a dopřejte si babí léto s čerstvými, sezónními potravinami vyprodukovanými lokálními farmáři. Přinášíme hned několik tipů, jak si je společně nejlépe vychutnáte. Vyšperkujte své podzimní dny lahodnými pochutinami doplněnými o výtečné víno z lokální bio produkce. Přestože se může párování jevit jako něco… Celý článek -
31. srpen 2021 Recepty
Myslíte si, že vás brambory nemají čím překvapit? Dokážeme vám, že ano!
Brambory, které se do Evropy dostaly z Jižní Ameriky díky španělským mořeplavcům, byly ve svých počátcích brány spíše jako kuriozita. Zatímco venkované k nim chovali nedůvěru a nevěděli, co z nich připravit, panstvo brambory konzumovalo a hrdě se zdobilo jejich květy. Mezi běžný lid se tak brambory rozšířily až v dobách hladomoru, kdy zjistil, jak chutné pokrmy z nich lze vykouzlit. A tato fascinace trvá v… Celý článek -
16. srpen 2021 Recepty
Pestré ovoce plné vitamínů je konečně tady
Inspirujte se sladkými recepty se švestkami a jablky. S babím létem je neodmyslitelně spjaté voňavé sezónní ovoce v podobě jablek a švestek. S oběma druhy se dá v kuchyni přímo kouzlit a mají široké využití. Navíc je v sušené podobě můžete snadno uchovat až do zimy. A pokud jste při pomyšlení na tyto dobroty dostali chuť na něco sladkého, přinášíme vám hned dva tipy na skvělé ovocné… Celý článek -
02. červenec 2021 Recepty
Připravte si geniální nakládané okurky
Možná si vzpomenete, jak jste s rodiči nebo prarodiči nakládali v dětství okurky. Protože si stále více v jídle potrpíme „na domácí“, proč se nezkusit k tradici přípravy domácích sterilovaných okurek vrátit? Co k tomu všechno potřebujete? Je třeba zohledňovat druh okurek? A jak si připravíte dokonalý nálev, který dodává oblíbené zelenině typickou sladkokyselou… Celý článek -
10. červen 2021 Recepty
Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty
Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát… Celý článek -
08. červen 2021 Recepty
Jaro v kuchyni se značkou TEFAL
Příroda se pomalu, ale jistě probouzí ze zimního spánku, sluníčko začíná hřát, vše se krásně zelená a pučí. Jaro je tady! A nejen za okny, ale také na talíři. Jarní vylepšení jídelníčku dokáže tělo nabít energií a celkově se budete cítit naprosto skvěle. Jenže jak správně na to, a jaké suroviny jsou do takového jídelníčku nejvíce vhodné? Nechte se… Celý článek -
18. květen 2021 Recepty
Májové recepty bohaté na sezónní a lokální suroviny
S měsícem květnem je neodmyslitelně spojena láska. A také Svátek práce, Den vítězství připomínající konec 2. světové války nebo třeba Den matek. V tomto měsíci toho i dost dozrává. Pojďme to využít a zakomponujme do vaření či pečení např. chřest a rebarboru. Čekají na vás následující recepty: koblihy se zákysem, kedlubnové karbanátky se špenátem a sýrem, rebarborový koláč a pečený zelený chřest se slaninou,… Celý článek -
11. květen 2021 Recepty
Připravte si čtyři lehká jídla s melounem Bouquet, která potěší mlsné jazýčky i figuru
Nadcházející letní sezóna si žádá změnu jídelníčku. Těžká jídla, která zahřejí, rádi měníme za lehké svěží varianty, které nám dodají energii. Ochutnejte grilovaný hermelín s přelivem z melounového sirupu a hruškovým salátem, salát s rukolou, quinoou a marinovaným melounem, melounový salát s fetou a bazalkou a salát s avokádem, melounem a kuřecími… Celý článek -
22. duben 2021 Recepty
Duben nabízí sezónní chutě. Zkuste tyto recepty
Dubnové recepty s sebou přinášejí zásadní otázku: má se ještě pokračovat v lehké jarní očistě? Odpověď je jednoduchá. Dopřávejte si to, po čem zrovna zatoužíte. My vám dodáme drobnou inspiraci a připomeneme suroviny, které jsou sezónní a mohou dělat dobře také vašemu trávení. V následujících receptech jsou ovšem stěžejní vybrané ingredience. Jestliže jsou kvalitní, což poznáte mj. podle značek kvality (Klasa,… Celý článek -
03. duben 2021 Recepty
Jarní menu: Užijte si lahodné pokrmy plné svěžích chutí i lákavých barev ve spojení se skvělým vínem
Během prvních teplejších měsíců se mění nejen příroda kolem nás, ale s ní i naše chutě. Po dlouhé zimě nás lákají spíše lehčí pokrmy s jarními plodinami, na které jsme dlouhou dobu tak netrpělivě čekali. Konečně si můžeme naplno vychutnat zářivé barvy na talířích a báječná svěží vína ve sklence. Jarní menu ve spojení dobrého jídla a lehkého vína pak vytvoří výjimečný komplexní celek, díky němuž se… Celý článek -
10. březen 2021 Recepty
Pochutiny z velikonočních vajíček. Vyzkoušejte „skotská“ vejce
Velikonoce klepou na dveře a vy jistě přemýšlíte, jakou specialitu letos z vajíček připravit. Přinášíme hned několik receptů, kterými oslníte i náročné gurmány. Vyzkoušet můžete kulinářskou specialitu – tzv. skotská vejce, plněná vajíčka hráškovou náplní, nebo třeba oblíbenou vajíčkovou pomazánku. Při výběru kvalitních vajec se doporučujeme zaměřit na taková, která pochází z produkce ekologického zemědělství.… Celý článek -
07. březen 2021 Recepty
Jarní recepty, které potěší vaše chutě
Je to skoro neuvěřitelné, ale jaro už je skoro tu! Možná máte začátek tohoto ročního období spojený s jakousi očistou, detoxikací po zimě. Něco na tom bude, nicméně nic se nesmí přehánět. Proto na vás čekají následující recepty: špaldová palačinka s medvědím česnekem plněná květákem a žampiony, pečené kuřecí prso s bílým chřestem a holandskou omáčkou, nepečený dort s tvarohem a broskvemi a přesnídávka… Celý článek -
02. březen 2021 Recepty
Originální jarní menu
Kombinujte šťavnaté masíčko, první zeleninu a svěží vína. První paprsky slunce, zelenající se tráva a ve vzduchu je konečně cítit tolik vytoužené jaro. Zejména v letošním roce, kdy byla zima takřka nekonečná a plná omezení, máme zase pocit, že se můžeme volně nadechnout. Jaro je totiž plné svěžesti. Nezapomeňte si ho proto i vy přenést až domů do své kuchyně a připravte ty nejlahodnější barevné pokrmy třeba podle… Celý článek -
12. leden 2021 Recepty
Nápadité recepty, díky nimž zase dopnete kalhoty
Leden, do kalhot vlezem. I tak bychom si mohli s nadsázkou poupravit známou českou pranostiku. Vánoční hodování se na nás totiž většinou podepíše a v prvním měsíci roku můžeme mít problém dopnout pásek, kalhoty, sukni… Navíc se zase proměnily naše chutě a my toužíme po něčem vyloženě lehkém, nepříliš mastném. Pozor, to ovšem neznamená, že to nebude dobré! Pokud je pokrm nabitý kvalitními surovinami, které… Celý článek -
16. prosinec 2020 Recepty
SAGE The Bakery Boss BEM825 a Kokosky
Toto cukroví hravě stihnete upéct i na Štědrý den, pokud vám ostatní záhadně zmizelo nebo chcete na stůl přidat ještě další druh. Kokosky jsou díky obsahu tvarohu ihned měkké a velmi příjemně vláčné. Kokosky je možné nabalit do malých balíčků, kterými můžete obdarovat své přátele pro radost, je to ideální drobnost k Vánocům. A mimo jiné je to také skvělý tip na zpracování zbylých bílků z pečení ostatního… Celý článek -
12. prosinec 2020 Recepty
Vánoční recepty inspirované Valašskem
Vánoce jsou obdobím pohody, klidu, štěstí a radosti, které trávíme se svými nejbližšími. Vánoce nás provázejí celým našim životem. Už jako malí píšeme dopis Ježíškovi a jako dospělí se pak tato přání snažíme plnit dětem a všem, které máme rádi. Vánoce to není jenom Štědrý den a večer, a následující svátky. Vánoce začínají už v období první adventní neděle a končí až v lednu na Tři krále a jsou spojeny s… Celý článek -
06. prosinec 2020 Recepty
Tradiční vánoční pokrmy odlehčeně? S KetoMix je to možné!
Jídlo tvoří během Vánoc zásadní a tradiční momenty stejně jako nadělování dárků. Každý se těší na výtečnou chuť domácí vánočky, bramborového salátu, vánočního kuby, lososa nebo kapra. S recepty KetoMix si tradiční jídla může vychutnat každý a bez výčitek nebo obav o svou postavu. Připravte si oblíbené recepty letos… Celý článek -
20. listopad 2020 Recepty
Koktejl s granátovým jablíčkem
Dnešní doba bohužel společenským aktivitám příliš nepřeje. Pro setkávání se s blízkými a přáteli máme omezené možnosti, a tak přichází čas si toto období alespoň trochu zpříjemnit. Ideálně něčím, co našemu mlsnému jazýčku udělá v bezpečí domova radost. Připravili jsem si parádní drink – kombinaci granátového jablíčka, limety, ginu a.…určitě to nebylo naposledy! K této dobrotě se budeme rádi vracet i bez… Celý článek -
16. listopad 2020 Recepty
LETOŠNÍ VÁNOCE PŘEJÍ ZDRAVĚJŠÍM RECEPTŮM
Vánoční čas se nezadržitelně blíží a s ním i příprava tradičních svátečních pokrmů. Chvíle strávené s našimi blízkými a společné zážitky při vaření a pečení patří mezi ty nejkouzelnější. Vyzkoušejte letos zdravější varianty klasických receptů – třeba bezlepkové řízečky v kukuřičné strouhance nebo veganského kubu z ječných krup. Díky surovinám z PROBIO sklidíte jistě zaručený… Celý článek -
15. listopad 2020 Recepty
VYZKOUŠEJTE ZDRAVĚJŠÍ A CHUTNĚJŠÍ VÁNOČNÍ DOBROTY S PROBIO
Vánoční svátky vnímá většina z nás jako ty nejkrásnější z celého roku. Jistě je to i díky přípravě svátečních receptů - voňavého cukroví a dalších oblíbených pokrmů. Letos si více než kdy jindy uvědomujeme, jak důležité je být s našimi blízkými, občas se v každodenním shonu zastavit a přemýšlet o skutečně důležitých věcech. Následující čas přímo vybízí také k vyzkoušení něčeho nového – třeba v kuchyni. Několik tipů… Celý článek -
30. říjen 2020 Recepty
Svatomartinská husa z pekáče Lamart
Listopadovou kulinářskou klasikou je svatomartinská husa. Její provedení s receptem od značky Lamart je zaručeným klíčem k úspěchu. Pečení husy je proces, který je dobré neuspěchat, ale během něj budete mít mnoho času ke věnování se něčemu jinému. Stačí během pečení párkrát husičku v troubě navštívit, zkontrolovat ji a podlít. O zbytek se postará teplota, kvalitní suroviny a kvalitní… Celý článek -
30. září 2020 Recepty
Jídlo chudých? Seznamte se s bramborami pořádně
Zachránily lidstvo proti hladomoru a pomohly při žaludečních nemocech. Přestože většina z nás považuje zemáky, jak jsou brambory často nazývány, za pouhou „přílohu“, mají nespočet výhod, které je drží na pomyslné špici královny zeleniny. Nahlédněte s námi pod pokličku jejich odrůd. Napovíme vám, které typy se budou hodit na hranolky a jaké na… Celý článek -
17. srpen 2020 Recepty
Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě
Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo… Celý článek -
17. srpen 2020 Recepty
Garance kulinářského úspěchu? Vsaďte na bio maso
Slunečné dny i prodlužující se denní světlo přímo vybízí k posezení na zahrádkách a oblíbenému grilování. Hovězí, vepřové, jehněčí i telecí maso – ugrilovat lze téměř vše, ale nesmíme při tom zapomenout na kvalitu produktů. Prozradíme, jak nejlépe vybrat maso vhodné na gril, a také představíme recept na netradiční rib eye steak s espresso-chilli marinádou a karamelizovanou… Celý článek -
21. červenec 2020 Recepty
Ty nejlahodnější letní dezerty připravíte s Baileys
Čím se liší milovník sladkého od skutečného požitkáře? Je to smysl pro dokonalost, kterou uspokojí jen výjimečně dobré dezerty a sladká pokušení se schopností vzrušit chuťové pohárky, jak to zvládne jen božská mana. Delikátní spojení jemné irské whisky s kvalitní smetanou v likéru Baileys Original Irish Cream přináší dokonalý zážitek jak ve své čisté podobě na ledu, tak v kombinaci s kávou, zmrzlinou i… Celý článek -
06. červenec 2020 Recepty
Osvěžující nápoje do horkých letních dnů
Je mnoho způsobů, jak zvládat horké letní počasí, a tím nejdůležitějším je pravidelný pitný režim. Ať už ležíte u bazénu na zahradě nebo trávíte dlouhé večery na terase, výborným společníkem budou svěží limonády a další nápoje, které vás příjemně ochladí. Vychutnejte si hit posledních let – ledovou fermentovanou kávu!V létě pijte hodně a chytře Základem pitného režimu by měla být především čistá voda. V… Celý článek -
18. červen 2020 Recepty
Pochutnejte si na netradičních grilovacích receptech s bezpeckovými melouny Bouquet
Zařaďte do svého letního menu zábavu s jednoduchými recepty. Vyměňte své obvyklé vaření v kuchyni za chvíle strávené u grilu na zahradě, na balkóně či v parku. Jiskru navíc dodá pokrmům nečekaná ingredience - bezpeckový meloun Bouquet. Celá rodina si pochutná na hamburgerech s melounovou salsou a mangem, grilovaném chřestu s melounovým carpacciem a koprem, kuřecích špízech s melounovou chilli omáčkou a o sladkou… Celý článek -
03. červen 2020 Recepty
Osvěžte se lahodnými studenými recepty z bezpeckových melounů Bouquet
Meloun a horké počasí patří neodmyslitelně k sobě. Toto oblíbené ovoce totiž dokáže zchladit, osvěžit, hydratovat a dodat spoustu cenných minerálů, vitamínů a antioxidantů. Melouny Bouquet mají ještě jednu nespornou výhodu navíc – díky promyšlenému křížení neobsahují pecky, jen malé množství měkkých tenkých zrníček. Meloun je osvěžující svačinka, ale dobře se z něj připravují také rychlé recepty. Ty… Celý článek -
05. květen 2020 Recepty
Využijte volné dny naplno a staňte se snídaňovou královnou!
Dlouhé dny doma doslova vybízí k tomu, abyste si užili pořádné snídaňové hody, na které nemáte v běžných dnech čas. Co třeba neodolatelné vejce Benedikt nebo malinovo-borůvkový mug cake z jáhlových vloček? Ačkoliv tyto snídaňové speciality vypadají jako mistrovská díla, zvládnete je hravě i vy z pohodlí domova. Uvidíte, že si skvěle… Celý článek -
29. duben 2020 Recepty
Jak vybrat tu nejkvalitnější slaninu? Poradíme vám
„Gastrotrendem“ posledních let je stará dobrá slanina. Nejenže se přidává do klasických slaných pokrmů, ale cukráři jí také korunují své dezerty, aby byla jejich chuť co nejvíce pestrá. Pokud nemusíte dodržovat dietní režim a máte dostatek pohybu, získáte v plátku slaniny slušnou porci energie z obsaženého sádla s optimálním poměrem lipidů (tuků). A v případě libovějších kousků doplníte svému organismu dokonce… Celý článek -
18. únor 2020 Recepty
Bramboračka v duchu ajurvédy
Příroda byla v poslední době, co se týče houbařské nadílky, opravdu štědrá, a tak máme většinou zásoby nasušené i zamrazené. A byl by skoro hřích neuvařit si pravou domácí bramboračku! Pokud navíc místo obyčejného másla použijete České Ghíčko, budete muset brzy chystat další várku. Tak dobrou bramboračku jste totiž nejspíš ještě… Celý článek -
23. leden 2020 Recepty
V hlavní roli palačinky
Také často přemýšlíte, jak zpestřit snídani, večeři, nebo co vzít s sebou na výlet ke svačině? Nezapomínejte na palačinky! Jsou dobré jak sladké, tak se slanou náplní, navíc jsou rychle hotové. A i když jste možná nestihli pár dní obstarat větší nákup, mléko, mouku a vajíčka doma většinou vždycky… Celý článek -
08. listopad 2019 Recepty
7 originálních vánočních receptů, které potěší vás i vaše blízké
Vánoční období je pro většinu z nás podnět k pečení různých dobrot, kterými potěšíme své blízké. Zároveň ale rádi hledáme inspirace pro něco nového – neznámé chutě, lehce obměněné tradiční recepty anebo třeba inovativní vzhled. Právě takové tipy vám teď přinášíme. V článku najdete 7 skvělých receptů, které vaše pečení posunou o úroveň výš. Příkladem jsou výborné perníkové cupcakes. Tahle sladkost s… Celý článek -
18. září 2019 Recepty
Ještě rostou - houbové recepty
Září je neodmyslitelně spojeno se sběrem hub, zrajícím ovocem a kvašeným vínem. Proto si lidé každoročně vyráží užít poslední teplé paprsky slunce, společně s dobrým jídlem, přáteli a zábavou. Oblíbenou kratochvílí je houbaření, které je pro většinu Čechů skoro národním „sportem“. Co ale s nasbíranými houbami kromě klasické smaženice? Skvělou kombinací je podávat houby k masu, proto si pro vás… Celý článek -
12. září 2019 Recepty
Zelená cuketa, zázrak proti stresu i přebytečným kilům
Cuketa je ideální zeleninou a to zejména v ketonové dietě. Je zdraví prospěšná nejen díky řadě vitamínů, ale zásadně pomáhá k očistě organismu od nezdravých toxinů. Cuketa je přínosem v dermatologii a pro své antistresové účinky pozitivně ovlivňuje lidskou psychiku a jak vybrat tu nejlepší a nejchutnější… Celý článek -
15. srpen 2019 Recepty
Vynikající kozí sýr třikrát jinak!
Léto a lehké pokrmy patří neodmyslitelně k sobě. Zkuste si vaše oblíbené jídlo ozvláštnit přídavkem kozího sýra. Nejen, že dodá lahodnou chuť, ale také je vhodný pro ty, kteří trpí intolerancí na kravskou bílkovinu. Kozí sýr najde uplatnění při grilovačce či na slano s palačinkou. Výborný je také v kombinaci s… Celý článek -
27. červen 2019 Recepty
Připravte si rychlé víkendové menu - Melouny Bouquet
Co lehkého k jídlu v parných horkých dnech? Co nachystat nového a originálního o víkendu pro celou rodinu? S kterým neozkoušeným receptem nestrávit v kuchyni celé dopoledne? Tři zapeklité otázky, které mají jednoduchou odpověď: připravte si skvělé melounové menu s bezpeckovými melouny Bouquet. Čtyři originální recepty uspokojí i ty největší mlsouny, překvapí novými chutěmi, dodají vitamíny a tekutiny a příprava… Celý článek -
19. červen 2019 Recepty
Horké léto s osvěžujícími recepty Mlékárny Valašské Meziříčí
Léto je spjaté s teplým počasím, dovolenou, zmrzlinami i lehkým jídlem. V teplých dnech se každý rád osvěží něčím sladkým i chladným, a proto Mlékárna Valašské Meziříčí připravila tři tipy, jak si léto zpříjemnit. Vyzkoušet lze lahodný koktejl s Kefírovým mlékem nízkotučným, zmrzlinu s Bílým jogurtem z Valašska či lahodný pohár s ovocem a Kysanou smetanou z Valašska. Tyto recepty jsou velmi jednoduché a… Celý článek -
08. květen 2019 Recepty
Mamince s láskou - Tefal
Druhá květnová neděle bude ve znamení oslav našich nejmilejších maminek. Je to již opravdu za dveřmi, a pokud stále nemáte vymyšleno nějaké překvapení, máme pro vás skvělý tip. Mamince ze srdce popřejte, dejte jí sladkou pusu a upečte k snídani vynikající bábovku – Tefal vám s tím… Celý článek -
13. duben 2019 Recepty
Využijte medvědí česnek v kuchyni
Uvařte si polévku nebo vyrobte pesto. Období medvědího česneku je opět tu! Využijte jarních týdnů, kdy je možné tuto bylinu s pozitivními účinky na organismus volně nacházet a sbírat v lese, a vylepšete si svůj jídelníček. Celý článek -
04. únor 2019 Recepty
Láska prochází žaludkem
Svátek zamilovaných se po celém světě každoročně slaví 14. února. Zamilovaní lidé si dávají drobné dárky, kytičky a někteří rádi své drahé polovičce upečou či připraví nějaký ten valentýnský pokrm. Mlékárna Valašské Meziříčí vyrábí produkty vhodné nejen pro studenou kuchyni, ale také je lze použít při pečení. Tak jako Kefírové mléko nízkotučné, Kysanou smetanu z Valašska nebo Bílý jogurt z… Celý článek -
22. leden 2019 Recepty
Hollandia a recepty ve spolupraci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR
Česká mlékárna HOLLANDIA Karlovy Vary, s.r.o. zahájila spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Prostřednictvím krátkých videí s originálními recepty pěti mladých českých kuchařů chtějí spotřebitelům přiblížit vaření a pečení s využitím kvalitních… Celý článek -
18. prosinec 2018 Recepty
Nachystejte si slavnostní jídla plná oříšků a sušeného ovoce
Užijte si vánoční pohodu se skvělým jídlem a dárky, které přinesou opravdovou radost. Síť obchodů s oříšky a sušeným ovocem Veselá Veverka přichází před sváteční sezónou s novou kuchařkou plnou originálních receptů, jež vyženou nudu z kuchyně. Ochutnejte tři skvělé recepty plné ořechů a sušeného ovoce a sestavte si menu, po kterém se jenom zapráší. Všechny tři najdete spolu s krásnými moderními fotografiemi v… Celý článek -
13. listopad 2018 Recepty
Kaki Persimon Bouquet – Seznamte se s sladkými exotickými plody kaki v lahodných receptech
Kaki vyrostlo ve slunné Valencii ve Španělsku a představuje výtečnou zdravou svačinku a skvělou ingredienci do vaření i pečení. Kaki Persimon Bouquet si zkrátka zamilujete na první ochutnání. Právě teď ho můžete najít na pultech obchodů - sezóna kaki totiž právě začíná! Na první pohled vypadá jako oranžové rajče. Měkký plod bez pecek se však neřadí mezi zeleninu. Tento „pokrm bohů“ je velmi zdravý - posiluje… Celý článek -
29. říjen 2018 Recepty
Green Kitchen a neodolatelný čokoládový koláč
David Frenkiel a Luise Vindahl patří k průkopníkům moderní vegetariánské kuchyně. Jejich kultovní blog Green Kitchen Stories inspiruje lidi na celém světě k přípravě mimořádně chutných vegetariánských jídel, prospěšných tělu i duši. V roce 2013 ve Velké Británii poprvé vyšel bestseller The Green Kitchen – Lahodná a zdravá vegetariánská jídla pro každý den s více než stovkou oblíbených receptů Davida a… Celý článek -
29. říjen 2018 Recepty
Máslo nebo margarín? Co se více hodí do vánočního pečiva?
Vánoce jsou pomalu za dveřmi a mnoho maminek a hospodyněk pomalu ale jistě začíná s přípravou na vánoční cukroví. Co je pro pečení vhodnější – máslo nebo margarín? Cena másla už není tak dramatická, jak tomu bylo v minulém roce. A to před vánočními svátky skutečně mnoho spotřebitelů ocení, protože péct z másla by se podle odborníků rozhodně… Celý článek -
09. říjen 2018 Recepty
Košíčky s ovocem a citronovým krémem podle Karolíny
Košíčky s ovocem a citronovým krémem podle Karolíny. Blog www.radostpodlekaroliny.cz Křehké (nebo linecké) těsto mám naprosto nejradši! Připadá mi ze všech nejlahodnější – možná je to i díky té zvláštní kombinaci: je zároveň křupavé, a zároveň se vám rozplyne na jazyku (to díky spoustě másla). Křehké košíčky můžete zdobit jakýmkoliv ovocem, které vám poskytla zahrada – a až za pár týdnů udeří zima a nebude už… Celý článek -
23. září 2018 Recepty
Podzimní recepty s Mlékárnou Valašské Meziříčí
Každé roční období má svá kouzla. Žádné však neumí vykouzlit tolik krásných barevných odstínů jako podzim. Barevné popadané listí, pestré plody na stromech, různé květinové kombinace, to vše je podzim. Právě výborné podzimní ovoce se rozhodla Mlékárna Valašské Meziříčí využít spolu se svými výrobky do dvou lahodných koláčů, a to hruškového, tolik typického právě pro Valašsko, a dýňového. S přípravou podzimně… Celý článek -
11. červenec 2018 Recepty
Melouny Bouquet – oživte letní grilování nečekanou chutí melounu
Dopřejte svým letním večerům u grilu originální exotickou příchuť. Běžné menu stačí jednoduše obměnit přidáním zajímavých melounových receptů. Připravte si grilovaný meloun s krevetami, melounové caprese a na závěr osvěžující melounové daiquiri. Šťavnaté bezpeckové melouny Bouquet, které vyrostly ve slunném Španělsku, báječně poslouží do hlavního jídla, nápoje i jako sladké osvěžení. Kromě toho, že neobsahují… Celý článek -
07. červen 2018 Recepty
Džem z bezových květů a jablečný džem s bezovými květy
Nabízíme Vám 2 čerstvé recepty na výborné bezové zavařeniny, které pro vás připravily šikovné kuchařky z výroby a vývoje receptů české společnosti Labeta.Nabízíme Vám 2 čerstvé recepty na výborné bezové zavařeniny, které pro vás připravily šikovné kuchařky z výroby a vývoje receptů české společnosti Labeta - Džem z bezových květů a Jablečný džem s bezovými… Celý článek -
22. květen 2018 Recepty
Zdravé muffiny s jablky a ovesnými vločkami
"Muffiny patří k nejoblíbenějším pekařským výrobkům, které lze snadno připravit doma. Pokud chcete mlsat zdravěji, nahraďte v nich mouku ovesnými vločkami. Pokud navíc ještě vyřadíte cukr a místo něj použijete třeba stévii, získáte opravdu zdravý a současně velmi chutný dezert, jímž své hosty určitě potěšíte,“ říká Pavla Stoklasová, profesionální pekařka a cukrářka Resortu Valachy ve valašských Velkých… Celý článek -
14. květen 2018 Recepty
5 originálních receptů - proč si dopřát bezpeckové melouny Bouquet
Osvěžte večírek nebo horké letní odpoledne skvělou chutí bezpeckových melounů Bouquet. Ve Španělsku vypěstované ovoce plné vitamínů, antioxidantů a lykopenu je skvělým zpestřením jídelníčku. Ať už chystáte pohoštění pro děti či pro přátele, meloun bude mít úspěch u každého. Proč s melouny Bouquet tuto sezónu… Celý článek -
01. květen 2018 Recepty
Superovocná inspirace pro vaši kuchyni aneb Recepty od ježečka
Už se nemůžete dočkat léta a pravé prázdninové pohody? Většina z nás si určitě představí dny plné slunce, lenošení u bazénu a lehátko na terase s vychlazeným ovocným nápojem.Právě pro takové osvěžení je tu novinka: Superovocné sirupy Jupí! Sirupy obsahují 20 % ovocné šťávy a naopak v nich nenajdete žádné konzervanty, zahušťovadla, umělá barviva nebo sladidla. Díky vysokému podílu ovocné šťávy se Superovocné… Celý článek -
11. duben 2018 Recepty
Jogurtové smoothie Balance
Chuť jemně rozmixovaného ovoce a zeleniny s lahodným jogurtem Hollandia. To je nové smoothie Balance. Jogurtový nápoj s prospěšnými kulturami BiFi, minimálním obsahem cukru a vysokým podílem ovoce a zeleniny. Jogurtové smoothie Balance je určeno všem, kdo chtějí dbát na vyvážený a zdravý životní styl. A zároveň zbožňují chuťově pestré kombinace čerstvého ovoce a zeleniny v jemném jogurtovém… Celý článek -
27. únor 2018 Recepty
Recept na výbornou domácí pizzu
Přestaňte hledat! Už víme, jak udělat pravého gurmána šťastným. Sáhněte po tradičním Loveckém trvanlivém salámu značky Schneider v krájené variantě pro co nejpohodlnější konzumaci. Jemně zauzená lahůdka je sušena za stálé teploty – na výrobu 100 gramů typicky obdélníkového salámu bylo použito 135 gramů masa. Schneider plní chlapský sen! Doporučená cena za 90 g balení je 23,90… Celý článek -
09. únor 2018 Recepty
Čtyři originální bio recepty na Valentýna
Plánujete letos překvapit partnera na Valentýna něčím neobvyklým, co nadchne jeho chuťové buňky a navodí romantickou atmosféru? Přinášíme vám čtyři zajímavé recepty ze zdravých surovin, které jste možná ještě nikdy nevyzkoušeli. Nebojte se experimentovat, partner to jistě ocení! Celý článek -
20. prosinec 2017 Recepty
Mistrovství v přípravě bramborového salátu vyhrál tradiční recept
V sobotu 2. prosince proběhl ve středočeském Mratíně jedenáctý ročník Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu Vitana Majonéza Cup 2017. Letos se vyhledávané kulinářské soutěže účastnilo rekordní množství týmů, překvapením byla například speciální odrůda fialových brambor. Mistrovství se účastnilo 23 týmů, zhruba polovina z nich byly týmy juniorské. Vítězem kategorie seniorů se stal farmář Martin Pánek z… Celý článek -
30. listopad 2017 Recepty
Michelinský šéfkuchař Paul Bocuse vaří v litinovém hrnci Staub Cocotte
Světoznámý michelinský šéfkuchař Paul Bocuse vaří v litinovém hrnci Staub Cocotte – vyzkoušejte jeho recepty! Značku Staub bez váhání doporučují přední světoví šéfkuchaři včetně francouzské ikony Paula Bocuseho, považovaného za zakladatele moderní gastronomie, jehož legendární výletní restaurace byla více než 50x za sebou oceněna třemi michelinskými hvězdami.… Celý článek -
23. listopad 2017 Recepty
Nebesky dobré sušenky
Nebesky dobré sušenky. „Mandlové máslové sušenky jsou velice jednoduché na přípravu, chutnají skvěle a vydrží stejně dobré až dva měsíce. Hodí se na vánoční stůl a hezky zabalené klidně i jako dárek,“ doporučuje Sabina Kmecová z restaurace Nebespán v Kašperských Horách, která recept připravila.… Celý článek -
21. listopad 2017 Recepty
Kaki Persimon Bouquet – Přidejte do svých svátečních receptů velkou porci originality
Kaki Persimon Bouquet – Přidejte do svých svátečních receptů velkou porci originality. Štrůdl, jednohubky s česnekovou pomazánkou, šunkové chlebíčky, bábovka... O svátcích si rádi dopřáváme tradice, avšak při vánočním či silvestrovském posezení s rodinou a přáteli si můžeme dovolit zahnat každoroční nudu originálními chutěmi. Vyzkoušejte některý z receptů s kaki Persimon Bouquet a oživte svou sváteční tabuli.… Celý článek -
20. listopad 2017 Recepty
Dione – Vykouzlete ze štědrovečerní večeře gurmánské setkání
Letošní štědrovečerní posezení bude o něco lahodnější. Stačí k tomu jen několik triků, díky kterým vylepšíte tradiční vánoční menu skvělou chutí navíc. Dopřejte si krémovou rybí polévku se zeleninou Pod svíčkovou Dione. Připravte si bramborový salát takové chuti, že ho budete muset až do večeře bránit. A zkraťte si čekání na Ježíška gratinovanou lesní směsí, kterou připravíte během koledy. Obzvlášť u… Celý článek -
08. listopad 2017 Recepty
Vánoce s Mlékárnou Valašské Meziříčí
Mlékárna Valašské Meziříčí uvádí několik tipů na recepty vhodné pro adventní čas a Vánoce. Mlékárna má ve svém sortimentu kvalitní a chutné výrobky vhodné i pro přípravu tradičních i netradičních vánočních receptů. Mezi nejpoužívanější patří Kysaná smetana z Valašska a Bílý jogurt z Valašska, ze kterých jsou připraveny i následující recepty. Tyto výrobky mají široké uplatnění ve studené i teplé kuchyni a… Celý článek -
13. říjen 2017 Recepty
INSPIRATIVNÍ RECEPTY NA RYCHLÁ A CHUTNÁ JÍDLA
Nové gelové šťávy v kelímku jsou určené na minutkovou kuchyni. Jednoduše se přidají na pánev k osmaženým čerstvým surovinám, snadno se rozpustí a zajistí to správné prolnutí chuti a surovin. Výslednému pokrmu dodají výbornou chuť i správnou konzistenci. Snadno, rychle a se zaručeným výsledkem s nimi připravíte dobré jídlo z opravdových surovin, i když nemáte času… Celý článek -
27. září 2017 Recepty
Pečeme, vaříme, restujeme… s jablky
Jablka mají jednu velkou výhodu – jsou vždycky k dostání. Určitě je vám všem povědomá situace, kdy se znenadání nahlásí hosté a vy ještě narychlo pečete tolik oblíbený jablečný štrúdl. Jenže s jablky se toho dá v kuchyni vykouzlit mnohem víc. Aby byly pokrmy co nejchutnější a nejzdravější, vyplatí se je připravovat z kvalitních surovin. Ty poznáte mj. podle toho, že jejich obaly zdobí značky kvality, např. Klasa,… Celý článek -
27. červen 2017 Recepty
Pochutnejte si na dobrotách plných jahod
Pochutnejte si na dobrotách plných jahod. Jahodová sezóna je v plném proudu. Přestože jsou čerstvé jahody naprosto dokonalé, můžeme si s nimi v kuchyni trochu pohrát. Jenom nezapomínejte, že ty nejlahodnější kousky si buď sami vypěstujete na zahrádce, nasbíráte na samosběru, nebo zakoupíte od tuzemských pěstitelů.… Celý článek -
12. červen 2017 Recepty
CHUTNÉ RECEPTY PRO JAHODOVOU SEZONU
Víte, že zavařeniny, ovocná želé a džemy jsou zdravou variantou pro celoroční mlsání? O to více ty, které jsou připravené s láskou z natrhaného ovoce a s kvalitními přísadami. Nezapomínejme, že zavařování ovoce je jednou z nejtradičnějších forem konzervace potravin. Jahodová sezóna právě začala, takže je čas si užít skvělé letní dorty i začít s přípravou domácích marmelád. Maliny, jahody, rybíz, angrešt nebo… Celý článek -
30. květen 2017 Recepty
Originální recepty z nejlepší zmrzliny na světě
Originální recepty z nejlepší zmrzliny na světě. Zdálo se vám někdy o zmrzlinovém království, kde bylo všechno jen z té nejlahodnější zmrzliny připravené ze samých poctivých surovin, jakými jsou pravá smetana a mléko v kombinaci s křupavými makadamovými ořechy, jemným karamelem, voňavou bourbonskou vanilkou, zlatavým medem nebo třeba pravou belgickou čokoládou? Probuďte se a začněte… Celý článek -
18. duben 2017 Recepty
Nahlédněte pod pokličku dvěma slovenským šéfkuchařům
Nahlédněte pod pokličku dvěma slovenským šéfkuchařům. Většina z nás si se slovenskou kuchyní vybaví tradiční brynzové halušky. Tentokrát přinášíme dva recepty, o které se s námi podělili pánové Tomáš Tejbus a Jaroslav Žídek. Oba šéfkuchaři se snaží při tvorbě receptů klást důraz na využívání lokálních surovin. Hosté od nich vždy ochutnají něco jedinečného, přitom tradičního, ale především lahodného. Jestli… Celý článek -
16. duben 2017 Recepty
Co s vejci? Máme pro vás inspirující recepty
Co s vejci? Máme pro vás inspirující recepty. Kdy jindy se hodí nápadité recepty s vejci než o Velikonocích, kdy nám skoro lezou ušima? Nicméně bychom na ně neměli zapomínat ani v průběhu roku. Obsahují totiž kvalitní bílkoviny, téměř všechny vitamíny, mnoho minerálů a také tolik prospěšné antioxidanty. S výběrem vajec vám pomohou značky kvality potravin - např. Klasa, „biozebra“ apod. – které zaručují jejich… Celý článek -
14. duben 2017 Recepty
Kopřivová nádivka s krkovicí
Kopřivová nádivka s krkovicí. Vybereme formu, ve které chceme nádivku péct. Vymastíme ji trochou másla a vysypeme strouhankou. Toastový chléb nakrájíme na kostičky a dáme vysušit přes noc na sporák. Cibulku a česnek nakrájíme na jemno a opečeme na másle, až cibulka zesklovatí. Přidáme nakrájenou krkovici a 5 minut opékáme. Mladé kopřivy nasekáme nožem na drobno. Z bílků vyšleháme sníh. V míse smícháme… Celý článek -
14. duben 2017 Recepty
Konfitovaný králík s pomerančovým chutney
Konfitovaný králík s pomerančovým chutney. Králičí stehna den předem bohatě nasolíme, proložíme snítkami tymiánu, zakryjeme fólií a necháme odpočinout. Druhý den oklepeme přebytečnou sůl. Každé stehno pečlivě zabalíme do plátků Schneider snídaňové slaniny. Před servírováním vyjmeme opatrně měkká stehna z teplého sádla a necháme je pod grilem nebo v prudce rozpálené troubě opéct do zlatova. Servírujeme s lokši… Celý článek -
05. duben 2017 Recepty
Dione – Přivítejte jaro lehkými recepty!
Dione – Přivítejte jaro lehkými recepty! Slunce nás konečně láká do ulic a slibuje letní teploty, které nás co nevidět čekají. V takové atmosféře na těžké jídlo ani není chuť. A proto jsme si pro vás nachystali dva tipy na jarní obědy, s nimiž se kil navíc obávat nemusíte. Využijeme křehkou zeleninu a ryby. Obě jídla můžete kombinovat s dalšími pokrmy a v obou jsme jako základ použili zdravou zeleninu a ovoce Dione,… Celý článek -
03. březen 2017 Recepty
Snídaně s rostlinnými nápoji Alpro
Snídaně s rostlinnými nápoji Alpro. Rostlinné nápoje Alpro jsou ideální pro přípravu lahodných snídaní. Lze si je vychutnat samotné, přidat do kávy nebo čaje, připravit z nich nejrůznější smoothie kombinace. Jsou senzační s ranní porcí cereálií. Hodí se skvěle i pro přípravu sladkých i slaných pokrmů. Rostlinné nápoje Alpro neobsahují laktózu ani mléčné bílkoviny. Jsou obohaceny o vápník a vitaminy, mají… Celý článek -
20. leden 2017 Recepty
I s kečupem se dá vařit – zkuste originální a chutné recepty
I s kečupem se dá vařit – zkuste originální a chutné recepty. Přestože kečup u většiny receptů nebývá hlavní surovinou, nepodceňujte jeho výběr. Pro usnadnění orientace v nepřeberném množství výrobků vám poslouží značky kvality potravin, jako jsou např. Klasa, Regionální potravina, „biozebra“, Evropské logo pro ekologickou produkci nebo třeba Chráněné označení (ZTS, CHZO, CHOP). Pokud chcete opravdovou kvalitu,… Celý článek -
01. prosinec 2016 Recepty
Vánoční ryba 3x jinak
Vánoční ryba 3x jinak. O Vánocích kalorie neřešíme. Přesto bychom si ale měli rozmyslet, než na štědrovečerní tabuli zařadíme smaženého kapra a babiččin bramborový salát. Ne kvůli kaloriím – jednou za rok si zahřešit můžeme. Díky odlehčené večeři vám ale nebude těžko a budete mít sílu na návštěvy na Boží hod a sv. Štěpána. Navíc nebudete muset stát hodinu u pánve – stačí dát do trouby a můžete se jít bavit s… Celý článek -
04. listopad 2016 Recepty
Netradiční sváteční recepty z mléka a mléčných výrobků
Netradiční sváteční recepty z mléka a mléčných výrobků.Přemýšlíte, jakými dobrotami obohatíte letos váš sváteční stůl? Stará dobrá klasika v podobě hutné české kuchyně se k tomuto ročnímu období sice hodí, ale proč nezkusit něco netradičního? Můžete se inspirovat šéfkuchařem Michalem Nikodémem, který si v rámci projektu na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus pro vás nachystal… Celý článek -
24. srpen 2016 Recepty
Nový jídelníček s Dione
Dione – Připravte své tělo na nový jídelníček zdravou alternativou svíčkové. Když se řekne „jíst zdravě“, většina lidí si představí nevábný salát, po kterém má člověk hned hlad. Nebo naopak hned vidí oblíbená jídla, která už nebudou moci jíst. Ale pokud se opravdu chcete stravovat zdravě, musí vám jídlo, které si připravujete, chutnat, abyste neměli tendence vracet se k původní stravě.é… Celý článek -
11. srpen 2016 Recepty
Svěží letní menu nejen z mléčných výrobků
Svěží letní menu nejen z mléčných výrobků.Téměř každý dobrý kuchař vám poví, že je sice možné vařit bez mléka a mléčných výrobků, ale není to zkrátka ono. Do této skupiny odborníků přes mlsné jazýčky patří i Michal Nikodem, majitel pražského kulinárního studia Ola Kala. Díky své zálibě v produktech z mléka se zapojil oblíbený šéfkuchař do projektu na podporu mléka a mléčných výrobků Bílé plus a vytvořil na… Celý článek -
25. červenec 2016 Recepty
Připravte si luxusní domácí sendviče!
Připravte si luxusní domácí sendviče! Následující horké týdny přímo nabádají k letním lehkým pokrmům. V obchodní síti Tesco naleznete vše, co k přípravě domácích, ať už tradičních či netradičních sendvičů potřebujete. S létem se často mění i naše stravovací návyky. Knedlíky a jiná těžká jídla měníme za jídla, po kterých se cítíme stále svěží a plní energie. Ať už se chystáte na piknik, či na výlet na kole,… Celý článek -
22. červenec 2016 Recepty
Dione – Vyzkoušejte netradiční bramborový nákyp se špenátem nebo marcipánové koblížky
Dione – Vyzkoušejte netradiční bramborový nákyp se špenátem nebo marcipánové koblížky. Pokud neustále hledáte triky, které vám usnadní přípravu domácích jídel, podívejte se na sortiment zboží značky Dione. Nejoblíbenější směsi ovoce nebo zeleniny můžete mít neustále v mrazáku a vykouzlit díky nim polévku, hlavní chod nebo dezert za pár minut.… Celý článek -
14. červenec 2016 Recepty
Sladké pečení s olivovým olejem
Sladké pečení s olivovým olejem. Milujete sladké a často doma pečete? Připravte si odlehčenou formu dezertu s použitím olivového oleje. Olivový olej si navzdory zažitým mýtům uchovává své pozitivní vlastnosti i při vysokých teplotách, a je proto možné jej použít i na pečení sladkých dobrot, jako jsou sušenky, muffiny, koláče nebo cukroví. Tip pro Vás! Vyzkoušejte Cupcakes s olivovým olejem… Celý článek -
12. červenec 2016 Recepty
Čokoládový dortík s lanýži od šéfcukráře Martina Gani
Čokoládový dortík s lanýži od šéfcukráře Martina Gani. Jak na to: Piškot: Vejce s krystalovým a vanilkovým cukrem si vyšleháme do pěny, před došleháním přidáme vodu, odstavíme a zlehka zamícháme prosátou mouku, vylijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech s papírem, pečeme při teplotě 220 stupňů asi 5-7 minut (v závislosti na typu trouby) do zlatova, po upečení a vychladnutí vykrajujeme kroužky s průměrem 5 centimetrů a… Celý článek -
02. červenec 2016 Recepty
Tagliatelle s dušenou mrkví a nebo s avokádovým guacamole
Tagliatelle s dušenou mrkví a nebo s avokádovým guacamole. Tip redakce na lehkou letní večeři. Těstoviny v létě milujeme. Recepty z těstovin jsou rychlé a dá se říct, že "těstoviny 100 x jinak" zvládneme připravit "s" i "bez" fantazie. Pokud máte zajímavý recept napište na reakční mail redakce@everydaymagazin.cz a podělte se se… Celý článek -
08. červen 2016 Recepty
CHIA RAŽENKA se salsou pico de Gallo a grilovanými krevetami s koriandrem
CHIA RAŽENKA SE SALSOU PICO DE GALLO A GRILOVANÝMI KREVETAMI S KORIANDREM. Nová chia raženka je hlavní surovinou pro letní recept, který pro vás připravili autoři blogu Dokřupava.cz. Oba autoři – profesionální šéfkuchař Michal Suchánek i nadšená blogerka a gurmetka Anita Ponešová – k nové chia ražence přistoupili vlastním a rozhodně originálním… Celý článek -
03. červen 2016 Recepty
Raw pokrmy mistra Russella Jamese
Russell James patří v současnosti ke světová špičce kuchařů, kteří se věnují živé gastronomii. Tento britský šéfkuchař, podle deníku The Times nejlepší raw šéfkuchař na ostrovech, aktivně šíří osvětu syrové stravy, vede kurzy rawfood a má tisíce fanoušků po celém světě. Jeho vášní je ukazovat lidem, jak jednoduše lze připravit dech beroucí večeři nebo lahodné raw sendviče, které báječně chutnají a také… Celý článek -
31. květen 2016 Recepty
Recepty na dobroty bez lepku
Recepty na dobroty bez lepku. V České republice žije asi 100 000 celiaků – lidí, kteří trpí alergií na lepek, bílkovinu nacházející se v obilí. Ovšem přibývá i těch, kteří se lepku zřekli dobrovolně. Podle odborníků u nás dodržuje bezlepkovou stravu až 20 % lidí. Nejen jim jsou určeny následující recepty, které navíc dokazují, že bezlepková strava rozhodně nemusí být nudná.… Celý článek -
08. květen 2016 Recepty
Exotické cestovatelské frappé recepty od NESCAFÉ Classic
Léto je v plném proudu, ze všech koutů slyšíte volání dálek, v uších vám zní šumění moře a zpěv racků, ale práce a další povinnosti vám nedovolí sbalit kufr a vyrazit vstříc exotickým destinacím a nekonečným plážím? Nezoufejte, NESCAFÉ Classic má řešení nadosah ruky! Připravte si podle originálních receptů inspirovaných cizími zeměmi ledové frappé a hned po prvním doušku se alespoň v mysli přenesete o tisíce… Celý článek -
11. duben 2016 Recepty
Recept na domácí vanilkovou zmrzlinu
Jednoduchý Recept na domácí vanilkovou zmrzlinu. „Pokud jste dostali s teplejším počasím chuť na vanilkovou zmrzlinu, můžete si ji docela jednoduše připravit i doma, a to bez jakéhokoliv přístroje na výrobu zmrzliny. Stačí mít doma mrazák,” říká Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.… Celý článek -
23. březen 2016 Recepty
Jak ozvláštnit velikonoční stůl?
VELIKONOČNÍ RECEPTY OD VITANY. Jak ozvláštnit velikonoční stůl? Velikonoce jsou za dveřmi a vy přemýšlíte, jakou dobrotou překvapit vaše děti nebo uctít hosty? Přinášíme vám 2 rychlé recepty, díky kterým pohostíte během chvilky rodinu i přátele a vytvoříte dokonalou velikonoční tabuli… Celý článek -
10. březen 2016 Recepty
Obláčkový nápoj - Ptačí mléko
Obláčkový nápoj aneb Zavzpomínejte na dětství a ochutnejte ptačí mléko. Ptačí mléko - buď ho milujete, nebo ne. Dětství však připomíná téměř všem. Obláčkový nápoj aneb Zavzpomínejte na dětství a ochutnejte ptačí mléko Ptačí mléko - buď ho milujete, nebo ne. Dětství však připomíná téměř všem. Jemné obláčky plovoucí v krému a vůně vanilky. Zkusit si jej můžete připravit doma nebo se vydejte ochutnat ptačí… Celý článek -
01. únor 2016 Recepty
Nebespán café - Pomerančová marmeláda plná vitamínů
Pomerančová marmeláda plná vitamínů. "Hotovou marmeládu vložte do čistých suchých sklenic, zašroubujte a obraťte víčkem dolů (nechte je v této poloze až do vychladnutí). Pro jistotu můžete ještě sterilovat. Nejlépe v troubě na plechu s trochou vody při teplotě devadesát stupňů zhruba třicet minut,” radí Sabina… Celý článek -
29. leden 2016 Recepty
Oslavte příchod jara zeleným drinkem
Do koktejlové sklenky dejte zmrzlinu, rovnoměrně pokapejte créme de menthe a přelijte sektem. Dozdobte snítkou máty. Celý článek -
22. leden 2016 Recepty
ZDOBTE, CUKRUJTE A ZKRÁŠLUJTE
ZDOBTE, CUKRUJTE A ZKRÁŠLUJTE. Ať už se chystáte upéct lahodný moučník politý čokoládou nebo si dosladit život cukrem s rumovou příchutí, výrobky od Vitany vám přijdou vhod. Celý článek -
13. leden 2016 Recepty
Recepty na zdravé svačinky, které dětem chutnají
Ovocný salát s jogurtem Celý článek -
07. leden 2016 Recepty
Zázvorový sirup a kandovaný zázvor: dobroty, které zahřejí
Zázvorový sirup a kandovaný zázvor: dobroty, které zahřejí Celý článek -
30. prosinec 2015 Recepty
NEODOLATELNÉ DVOUCHODOVÉ MENU
NEODOLATELNÉ DVOUCHODOVÉ MENU. Grilovaná kachní foie gras, tvarohové široké nudle s karamelizovanou šalotkou. Autor: Igor Čehy, šéfkuchař Grand Hotelu River Park a Luxury Collection Hotel, Bratislava Celý článek -
11. prosinec 2015 Recepty
Tradiční vánočka z bohatého máslového těsta – kdysi oblíbený dárek, dnes královna pečiva na vánočním stole
Tradiční vánočka z bohatého máslového těsta – kdysi oblíbený dárek, dnes královna pečiva na vánočním stole. Vánočka by se bez nadsázky dala nazvat královnou vánočního pečiva. Její historie sahá údajně až do 14. století, ačkoliv tehdejší vánočka se té dnešní podobala jen vzdáleně. Zpočátku se totiž jednalo o nepletené pečivo podlouhlého tvaru, které se nazývalo calta. Vzhled i používané názvy pro tento druh pečiva se… Celý článek -
10. listopad 2015 Recepty
Sváteční croissanty - Předvánoční pečení s projektem „Bílé plus“
Předvánoční pečení s projektem „Bílé plus“: Sváteční croissanty s netradičními mléčnými náplněmi (sladká i slaná verze) s horkou vánoční aztéckou čokoládou. Vedoucí kurzu: Michal Nikodem. Více zajímavých informací a inspirativních receptů naleznete na www.bileplus.eu. Celý článek -
26. říjen 2015 Recepty
Ganache: lahodný hruškový koláč s exotickým názvem
Ganache: lahodný hruškový koláč s exotickým názvem. „Tomuto koláči s karamelizovanými hruškami a čokoládovou polevou se říká ganache a docílíte v něm jednoduchého spojení dvou ingrediencí, které spolu nádherně ladí – nasládlé hrušky a mírně hořké silné chuti čokolády. Pokud se nebojíte trochu výraznější chuti, přidejte do hrušek při vaření dva květy badyánu,“ říká Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v… Celý článek -
16. říjen 2015 Recepty
Dýňová polévka s jablky
Alpro představuje novinky pro zpestření podzimně - zimního jídelníčku. S nastupujícím chladným počasím dochází často i ke změnám jídelníčku, o slovo se hlásí vydatnější pokrmy. Rádi si pochutnáme na teplé polévce, vyzkoušíme dobroty z plodin, které jsou právě dostupné na zeleninových trzích, prohřejeme tělo dobrým, teplým nápojem. Alpro představuje nové recepty vhodné pro podzimně - zimní jídelníček. Celý článek -
30. září 2015 Recepty
Tarte tatin – lahodný omyl francouzské cukrářky
Tarte tatin – lahodný omyl francouzské cukrářky. Je to jeden z nejslavnějších francouzských koláčů, ale paradoxně vznikl jaksi omylem. Celý článek -
21. červenec 2015 Recepty
Camembert zapečený v listovém těstě - Grilování s Kozlem
Grilovací sezóna je v plném proudu a tak je čas na radu sládků z Pivovaru Velké Popovice. Jak spojit chuť grilovaných pokrmů a poctivého piva? Z portfolia značky Velkopopovický Kozel se ke grilování nejvíce hodí Velkopopovický Kozel 11. Celý článek -
07. červenec 2015 Recepty
Meruňkový koláč s tvarohem: Letní klasika jinak
Meruňkový koláč s tvarohem: Letní klasika jinak. „Letní klasika – meruňkový koláč – nemusí být jen z kynutého těsta. V téhle variantě ho upečete rychleji, a také vám vydrží mnohem déle křehký. Ale je tak dobrý, že ho možná sníte rychleji, než stihne vychladnout,“ říká Jana Ferenčíková z Nebespán café & apartments v Kašperských horách. Celý článek -
10. červen 2015 Recepty
Nejčokoládovější čokoládový cheesecake
Nejčokoládovější čokoládový cheesecake. Cheesecake může mít mnoho podob. Ten nejlahodnější ovšem patří ke klasickému anglosaskému stylu. Náplň z čerstvého sýra je hladká, téměř krémová, a rozpouští se na jazyku. „Na dobré čokoládě ani sušenkách nešetřete, rozhodují o výsledku. Čokoládu vyberte kvalitní, hořkou, s obsahem minimálně sedmdesát procent kakaa a bez rostlinných tuků. Zážitek z čokoládové chuti umocní… Celý článek -
03. červen 2015 Recepty
Lehké recepty z Mlékárny Valašské Meziříčí
Lehké recepty z Mlékárny Valašské Meziříčí. Jaro je již v plném rozkvětu. Stromy pučí, tráva se zelená a mnoho z nás se rozhodlo pro odlehčenou kúru v podobě zdravějšího jídelníčku. Mlékárna Valašské Meziříčí proto připravila sladké recepty, které zachutnají celé rodině a přitom jsou velmi lehké. Mléčné výrobky v podobě jogurtů nebo kefírů patří tradičně na stůl v mnoha domácnostech. Mlékárna Valašské Meziříčí se… Celý článek -
30. květen 2015 Recepty
Francouzské cibulačka-cibulová polévka je jedním z nejstarších pokrmů
Francouzské cibulačka - Cibulová polévka je jedním z nejstarších pokrmů. Předpokládá se, že existuje už od doby, kdy se začala cíleně pěstovat cibule. Největšího rozmachu se cibulačka dočkala v antickém Řecku a Římě. Byla to velmi levná a nenáročná plodina, která posloužila jak hladové chudině, tak císařům. Předpokládá se, že svou nynější podobu získala až ve Francii na přelomu 17. a 18. století. Předtím se totiž… Celý článek -
05. květen 2015 Recepty
Vegetariánské karbanátky z kapusty
Skvělé vegetariánské karbanátky z kapusty: Nejprve si připravte kapustu Dione. Kapustu vložte do hrnce s 500 ml osolené vroucí vody, krátce povařte a sceďte. Ještě v době, kdy se vám vaří kapusta, si na másle orestujte jarní cibulku. Tu na závěr osolte a opepřete. Připravte si také brambory. Ty uvařte už oloupané a nakrájené v osolené a okmínované vodě. Pak je rozšťouchejte. Kapustu, cibulku a brambory smíchejte… Celý článek -
11. duben 2015 Recepty
Tsoureki Bread - řecký velikonoční chléb
Tsoureki je tradiční velikonoční řecký chléb. Je podobný našemu mazanci a většinou se peče jako cop nebo bochánek, ozdobený je obarveným vařeným vejcem.Připravíme si: kostku droždí rozdrobeného ve 1/4 l vlažné vody, půl šálku mléka, půl šálku másla, 1 lžičku vanilky, 1 polévkovou lžíci nastrouhané pomerančové kůry, 1 polévkovou lžíci anýzovky, lžičku anýzového oleje, půl šálku medu, malou lžičku soli, popdle hustoty… Celý článek -
07. duben 2015 Recepty
Těstoviny se špenátem a kuřecím masem
Recept na Těstoviny se špenátem a kuřecím masem jsou navíc skvělou „rychlovkou“, kterou zvládnete připravit za půl hodiny. Strávníky ale zároveň nijak neodbydete. Celý článek -
21. leden 2015 Recepty
Krémový cibulkový dip
Krémový cibulkový dip - projekt www.bileplus.eu Celý článek -
15. leden 2015 Recepty
Jak připravit kysané zelí
Jak připravit kysané zelí a jak ho „užívat“ Zelí nakrájíte, přidá se sůl, kmín, cibuli pokud máte rádi. Uložíte do sudu a zalijete 6 až 8 % roztokem kuchyňské soli. Nálev odstraní vzduch a vytvoří se podmínky pro mléčné kvašení. Celý článek -
02. leden 2015 Recepty
Bloody Mary
Lahodná rajčatová šťáva vždy po ruce - Zbožňujete chuť zralých rajčat? Pak rozhodně vyzkoušejte Otma Rajčatovou šťávu v plechovce s praktickým otvíráním. Spolehlivě zažene žízeň po ránu i sportovním výkonu, neztratí se v kuchyni ani na výletě a na Silvestra nebo svátečním večírku s ní snadno vykouzlíte skvělý koktejl Bloody Mary. 250 ml za 19,90 korun Celý článek -
07. prosinec 2014 Recepty
Kynuté slavnostní koláčky s Michalem Nikodemem
Kynuté slavnostní koláčky - inspirujte se originálními náplněmi koláčků, které vytvořil šéfkuchař Michal Nikodem speciálně pro projekt Bílé plus. www.bileplus.eu Celý článek -
18. červenec 2014 Recepty
Tvarohový koláč s brusinkovým želé a brandy snaps
Tvarohový koláč s brusinkovým želé a brandy snapsRecept od Radka Šubrta, který bude opět předvádět svou kuchařskou show na 2. Ročníku Gastro Food Festu v Litoměřicích, který se koná 17. – 19. října 2014, www.gastrofoodfest.cz. Vizitka: Radek Šubrt – šéfkuchař a majitel restaurací AMADE a SOKOOL a jídelen Na Pruhu a Na Krejcárku. Celý článek